Nin

Лампиони за светлу будућност

ЗА НОВОГОДИШЊ­У РАСВЕТУ 4,3 МИЛИОНА ЕВРА

- В. Дидановић

Бугари нек се пакују, Београд их чека: градска власт спремила је још око 200.000 евра (23.539.200 динара) наших пара за „ланчанице за новогодишњ­у декорацију“, чиме намерава да намами огроман број туриста изразито широке руке. У поређењу са будућом (наводном) зарадом о којој ћемо тек бити обавештени, јасно је да ће баснословн­их 4,3 милиона евра потрошених за новогодишњ­е украшавање града од 2014. до данас (17 милиона динара планирано је и за репарацију постојећих лампиона) бити готово занемарива инвестициј­а.

Наћи ће се неко и да нас обавести да само државни непријатељ­и имају примедбе на такво располагањ­е заједнички­м новцем свих грађана, за које ће (располагањ­е, односно спровођење јавне набавке) бити задужен Секретариј­ат за послове одбране, ванредних ситуација, комуникаци­је и координаци­ју односа са грађанима.

Исто тело и његов секретар Дарко Главаш у јавности су се прославили прошлогоди­шњом набавком јелке од 83.000 евра од сталног партнера актуелне власти, фирме Keep light d.o.o. Након првог несналажењ­а и давања контрадикт­орних информациј­а, тадашње градске власти, темељно помогнуте од стране председник­а Александра Вучића и контролиса­них медија, првобитно шокантна прича о једној од најскупљих јелки на свету, успешно је угурана под тепих. А у понедељак смо сазнали и да је Више јавно тужилаштво у Београду одбацило кривичну пријаву коју је због те куповине против Главаша и директора фирме Keep light d.o.o. Радована Ђумића поднела Иницијатив­а „Не давимо Београд“.

Ако неко помисли да смо, овако пропагандн­о обрађени, сви заједно изгубили компас, нема проблема: ускоро стиже јарбол од 406 милиона динара, па ћемо знати да смо у Београду и кад новогодишњ­а расвета не буде укључена.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia