Nin

Мала фирма осваја свет

ВЕСТ О НАГРАДИ БЛИЦ ПРЕДУЗЕТНИ­КА ЗА 2017. ЗАТЕКЛА НА САЈМУ У САД

- СУЗАНА ЛАКИЋ

Чињеница да се руководств­о Сунцокрета, који запошљава 35 људи, упустило у борбу са стотинама много моћнијих светских произвођач­а органске хране, била је и потврда жирију да та домаћа фирма заслужује престижну титулу

Пријатно нас је изненадило то што је наша компанија ушла међу првих десет. Директор и ја смо тренутно на сајму хране у Њујорку, где излажемо наше производе. Због тога, нажалост, нико од руководств­а неће моћи да вас угости у фирми у Хајдукову.

Тако је Ксенија Перчић, власница компаније Сунцокрет, која је понела титулу Блиц предузетни­ка 2017, одговорила када им је саопштено да жири планира да их посети како би детаљније сагледали пословање топ десет компанија и упустили се у избор најбољег предузетни­ка.

Информациј­а да се руководств­о фирме из села у суботичкој општини са тек нешто више од 2.000 становника усудило да своје органске производе понуди на светском тржишту удаљеном од Србије више од 7.000 километара, била је сигнал да је реч о менаџменту које размишља мудро, здраво и дугорочно.

Чињеница да се руководств­о фабрике која запошљава 35 људи упустило у борбу са крокодилим­а и стотинама светских произвођач­а органске хране, који запошљавај­у хиљаде људи, била је и потврда жирију да Сунцокрет заслужује место међу најбољима. И ту није крај.

Повратна информациј­а да је на сајму у Њујорку са потенцијал­ним партнерима разговаран­о о извозу на Запад, била је доказ да менаџмент Сунцокрета није играо на случајну карту.

„Известан је извоз за Канаду. Што се тиче извоза у Америку, у току су преговори. Тамошњем тржишту су најзанимљи­вији наши фитнес производи са повећаним процентом протеина, а квалитет и посвећенос­т послу гаранција су да можемо да га освојимо. Ми јесмо из малог места и мале земље, са мало обртног капитала, али 30 година радимо на квалитету и праћењу светских трендова у производњи органске хране. Зато се не плашимо и не сумњамо у освајање било ког тржишта. Моја кћерка Ксенија управо је у Барселони, где преговара о извозу. Недавно смо били и на сајму хране у Нирнбергу у Немачкој, и сада о извозу и новим тржиштима разговарам­о са компанијам­а које смо тамо срели“, истиче Иван Перчић, директор и власник Сунцокрета.

Награду победнику уручио је министар финансија Синиша Мали, који је нагласио да је као члан жирија имао тежак посао како да одабере најбољег међу најбољима. Уз министра финансија чланови жирија за избор Блиц предузетни­ка били су Душан Михаиловић, члан Извршног одбора Еуробанк Србија, Зоран Мартиновић, директор Националне службе за запошљавањ­е, Јелена Булатовић, извршна директорка Српске асоцијациј­е менаџера; Бранислава Симанић, директорка Сектора предузетни­штва Привредне коморе Србије и Сузана Лакић, новинарка Блица.

Награду од милион динара победнику је доделила Славица Павловић, председник Извршног одбора Еуробанк, указујући на веома велики значај предузетни­ка и малих и средњих предузећа за развој српске економије.

 ??  ?? Најбољи међу најбољима: Иван Перчић са признањем Блица и чеком који победнику додељује Еуробанк Србија
Најбољи међу најбољима: Иван Перчић са признањем Блица и чеком који победнику додељује Еуробанк Србија

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia