Едукација новинара

ФОНДАЦИЈА КАТАРИНА ПРЕРАДОВИЋ

Nin - - У Фокусу - П.Ђ.

Фискални савет и Фондација Катарина Прерадовић организоваће од 15. до 19. октобра економски семинар посвећен едукацији новинара, а тиме и грађана, како би као „финансијски еманциповани бирачи, могли да избегну замке економски популистичких политика које у перспективи неминовно доводе до раста јавног дуга и кризе јавних финансија“, пише у позиву овог тела.

Будући да медији играју важну улогу у економској едукацији друштва, Фискални савет одлучио је да се придружи истим или сличним телима у другим земљама који редовно организују семинаре како би актуелне економске теме приближили новинарима.

„Фискални савет је имао привилегију да са Катарином Прерадовић сарађује и разрађује идеју економског семинара за новинаре. Нажалост, Катаринин прерани одлазак нас је омео, али нам је зато част да заједно са Фондацијом организујемо Економски семинар за новинаре. Предавања ће држати чланови и саветници Фискалног савета и биће покривене релевантне економске теме које се тичу буџетских политика и јавних финансија у Србији“.

Катарина Прерадовић била је новинарка и уредница Блица и НИН-а.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.