Човек који је знао да каже не

ОДЛАЗАК ВЕЛИКОГ КРЕАТИВЦА

Nin - - У Фокусу - РЕДАКЦИЈА NOIZZ-А

Проблем српског новинарства није недостатак питања. Проблем је што нема потпитања, говорио је Борис Триван. Он није био новинар, али је боље од многих новинара разумео поенту медија. Знао је да постави та питања која лебде у ваздуху, док сви ћуте, ма колико била непријатна и тешка. А за њима и потпитања.

Знао је да не прихвати глуп одговор, да му се наруга, да захтева поштовање здравог разума и интелигенције. И, да на крају, самоуверено климне главом уз опаску: „Ето, видиш да може“. А Борис је могао све што је желео. Борис Триван је рођен у Зрењанину 1979. Тесан му је био Зрењанин. Маштао је о узбудљивим археолошким истраживањима – уписао је Филозофски факултет у Београду, а онда отишао у Египат, да ради на ископинама као сарадник Универзитета Кембриџ. Открио је друштвене мреже и са својом Покојном Милевом направио револуцију на домаћој сцени поставши пионир интернет комуникације и маркетинга. Али није остао на свом статусу „полупознате личности“. Наставио је да развија своје знање и вештине, али и да их дели као један од оснивача и програмски директор Института за дигиталне комуникације, где је и предавао.

С друге стране, нама је у NOIZZ дошао као бескомпромисан борац за слободу медија, јединствен пример здраве критике и оштрог хумора, али првенствено као човек који зна да препозна и извуче најбоље из људи, као и да их охрабри у својој мисији да вреди бранити оно у шта верујеш. Ми смо веровали у Бориса Тривана. Научио нас је да кажемо „не“бесмислу живота у Србији, понижавајућој ситуацији у медијима, глупости са којом се свакодневно сударамо. Подсетио нас је колико вредимо. Колико смо одговорни. Дао нам је самопоуздање и слободу да тежимо ка бољем, хуманијем, духовитијем и духовнијем друштву.

Показао нам је да се заиста може.

У NOIZZ је дошао као бескомпромисан борац за слободу медија, јединствен пример здраве критике и оштрог хумора, али првенствено као човек који зна да препозна и извуче најбоље из људи, као и да их охрабри у својој мисији да вреди бранити оно у шта верујеш

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.