Nin

ОРДЕН СУМЊЕ

-

Вечерње новости објавиле су вест како је председник Русије Владимир Путин одликовао председник­а Србије Александра Вучића једним од највиших одликовања Русије - Орденом Светог Александра Невског, чији је последњи лауреат из Србије био Никола Пашић. И све би то било лепо да нису превидели једну ситницу. А то је да председник Русије Владимир Путин није одликовао председник­а Србије Александра Вучића једним од највиших одликовања Русије - Орденом Светог Александра Невског, чији је последњи лауреат из Србије био Никола Пашић. И сам председник Србије Александар Вучић демантовао је да је добио овај орден, рекавши како би то могло да се догоди средином јануара када Путин буде долазио у Београд.

„Када сам чуо за ту могућност, био сам врло поносан... још не верујем сасвим, мада сам са званичног места добио потврду да је могуће да добијем Орден Александра Невског. Ја ћу да сачекам средину јануара када Путин долази у Београд. Ставићу тај орден на главни зид своје радне собе уколико се покаже истинитим да такав орден могу да добијем“, рекао је Вучић.

Како ли је Вучићу док чека тај јануар, само он може да зна. Као дете које сања да добије најновији плејстејшн, а родитељи му увале комодор 64, и то уз услов да сме да га отвори тек после Нове године. А чак и ако добије тај орден, где ће га уопште ставити? Да ли у кабинету има места поред девет телевизора и медаље за женску одбојку коју је недавно освојио?

Да не причамо о томе да библиотека­рка Нада Ајкула не би баш била поносна на Вучићево баратање глаголским временима у истој реченици - ред футура, ред кондициона­ла, ред була, тј. булажњења. То би било као када би рекао: „Било би нам страва када ја победим на изборима.“Мада то звучи познато.

Преостаје нам само да сачекамо и тај јануар.

„Владимире, пријатељу мој, шта би са оним мојим орденом?“„Којим орденом?“„Па са оним којим си ме одликовао пре неколико месеци, је л’ можеш сад да ми га предаш?“„Брате Александре, немам појма о чему говориш.“„Како не знаш? Па је л’ читаш ти Вечерње новости, Информер и Курир?!“„Нажалост не, мада изјављујем тамо баш доста ствари свакодневн­о, иако се ујутру не сећам ничега шта сам рекао, плус ме само боли глава кад прочитам шта сам све лупетао.“„А Тому си могао да одликујеш?“„То је био само Орден пријатељст­ва.“„Па то си могао и на Фејсбуку да му пошаљеш, постоји френд риквест.“„Не користим много друштвене мреже, а и кад их користим, углавном блокирам људе. Највише волим да склањам новинаре... са листе пријатеља.“„Знаш ли барем ко је Маја Беровић“? „Ко?“„Знао сам да се фолир... ништа, ништа. Ајде Тому, али зашто Биковића одликова, човече? Па Југославиј­а је Совјетском Савезу одузела титулу баш на том светском првенству!“„То је само филм. Не буди тужан, Александре. Ево, ако желиш, послаћу ти С-300 ракете.“„Какве сад ракете, па зар нам их ниси већ слао сто пута?!“„Александре, ако се не смириш, укинућу помоћ коју Русија шаље Србији.“„Јес’ ми је и нека помоћ...“„Збогом.“

И док наш председник са нестрпљење­м чека тај јануар, бивши председник Николић имаће довољно времена да се одлучи на који зид своје виле да окачи свој орден. У сваком случају, бићемо прваци одликовања!

Чак и ако Александар Вучић од Владимира Путина добије Орден Светог Александра Невског, где ће га уопште ставити? Да ли у кабинету има места поред девет телевизора и медаље за женску одбојку коју је недавно освојио ЗОРАН КЕСИЋ и екипа Njuz.net-а

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia