С ВЕРОМ У БОТА И НАПРЕДНУ ОТАЏБИНУ

25. минут

Nin - - Садржај - и екипа Njuz.net-а ЗОРАН КЕСИЋ

Недавно је портал Озонпрес открио да је на седници Извршног одбора Српске напредне странке у Чачку, поред рибања страначких одбора који још нису платили чланарину, било речи и о највернијим члановима партије, онима који су по својим делима одавно ушли у историју, такорећи у све анале - ботовима. Многи мисле да реч бот представља скраћени назив за робота, који може бити и жив, али са багом који му не дозвољава да развије сопствено мишљење.

Ипак, та реч је настала од енглеске речи bottom, што значи дно. И заиста, тај посао подразумева обављање најпрљавијих послова на самом дну, прљавијих чак и од чишћења канализације, јер овде морате да упрљате и образ.

На седници у Чачку страначки функционери, осим оговарања локалца Илић Велимира, нису крили колико СНС има ботова и шта су они све учинили за своју домовину - Српску напредну странку. Кажу да их има 3.456 и да су за последњих годину дана написали 10 милиона коментара. Тачно знамо шта сте се прво упитали. Колико само у тих 10 милиона коментара има правописних грешака? Неких 10 милиона.

И док нам остаје да нагађамо да ли је писац десетомилионитог коментара на поклон добио сат са угравираним ликом председника, можемо само да констатујемо како лажу сви они који тврде да у Србији нема посла. Ови вредни људи који по цео дан морају да буље у компјутере и да пазе да им не промакне неки коментар у којем се критикује Вучић, или се, не дај боже, хвале Ђилас, Јеремић и Јанковић, доказ су да посла има за све који хоће да раде, а највише за произвођаче сендвича.

Упошљавање машинерије ових младих прегалаца треба да мотивише све оне који су побегли из Србије, да се врате у своју домовину. Посао је сигуран, има доста плусева и минуса, али је плата редовна, а спроведена је и дигитализација коју премијерка стално помиње.

Можда вам делује како је овим браниоцима српства од опозиције посао просто ботом дан, али ипак није тако. Не може свако да буде бот. Можда не морају да знају ко је био Ботичели, али морају да препознају која вест је за ударање минуса, а која за плусеве, а то није нимало лак посао. Рецимо, када се у истој вести нађу Вучић и Харадинај или Вучић и Тачи или Вучић и Шредер или Вучић и Сорос или Вучић и Клинтон или Вучић и Тони Блер, рука може сама инстиктивно да удари минус, иако се ради о страначким партнерима и сарадницима, а онда по каријеру тог бота може, што би Дачић рекао, да оде све у Себастијана, још једног председниковог пријатеља коме треба ударати плусеве.

И сад се ви вероватно питате колико коштају сви ти ботови који добијају хонораре или су запослени у страначким органима и државним предузећима. Бота оца, али није ваш посао да се то питате, тиме треба да се бави владајућа странка која их плаћа. Вашим новцем. Будисти имају лепу изреку да ако не можеш да промениш ништа, што би се уопште нервирао.

Иако ботови немају развијену свест, ипак морамо да се запитамо шта ће се десити ако једног дана почну да размишљају и крену да развијају неки облик сопствене интелигенције. Можда то звучи застрашујуће, али ипак, остаје нам нада да ће кад-тад и до њих стићи дигитална лустрација, мада треба очекивати да ће се тада правити као да им је забаговао систем и да су поново изгубили ту свест. А што се тиче Франкенштајна који су их направили, што би поменути Илић Велимир рекао: бииип.

Машинерија младих прегалаца, које је СНС упослио као ботове, требало би да мотивише све оне који су побегли из Србије да се врате у своју домовину. Посао је сигуран, има доста плусева и минуса, плата је редовна, а спроведена је и дигитализација коју премијерка стално помиње

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.