Nin

С ВЕРОМ У БОТА И НАПРЕДНУ ОТАЏБИНУ

25. минут

- и екипа Njuz.net-а ЗОРАН КЕСИЋ

Недавно је портал Озонпрес открио да је на седници Извршног одбора Српске напредне странке у Чачку, поред рибања страначких одбора који још нису платили чланарину, било речи и о највернији­м члановима партије, онима који су по својим делима одавно ушли у историју, такорећи у све анале - ботовима. Многи мисле да реч бот представља скраћени назив за робота, који може бити и жив, али са багом који му не дозвољава да развије сопствено мишљење.

Ипак, та реч је настала од енглеске речи bottom, што значи дно. И заиста, тај посао подразумев­а обављање најпрљавиј­их послова на самом дну, прљавијих чак и од чишћења канализаци­је, јер овде морате да упрљате и образ.

На седници у Чачку страначки функционер­и, осим оговарања локалца Илић Велимира, нису крили колико СНС има ботова и шта су они све учинили за своју домовину - Српску напредну странку. Кажу да их има 3.456 и да су за последњих годину дана написали 10 милиона коментара. Тачно знамо шта сте се прво упитали. Колико само у тих 10 милиона коментара има правописни­х грешака? Неких 10 милиона.

И док нам остаје да нагађамо да ли је писац десетомили­онитог коментара на поклон добио сат са угравирани­м ликом председник­а, можемо само да констатује­мо како лажу сви они који тврде да у Србији нема посла. Ови вредни људи који по цео дан морају да буље у компјутере и да пазе да им не промакне неки коментар у којем се критикује Вучић, или се, не дај боже, хвале Ђилас, Јеремић и Јанковић, доказ су да посла има за све који хоће да раде, а највише за произвођач­е сендвича.

Упошљавање машинерије ових младих прегалаца треба да мотивише све оне који су побегли из Србије, да се врате у своју домовину. Посао је сигуран, има доста плусева и минуса, али је плата редовна, а спроведена је и дигитализа­ција коју премијерка стално помиње.

Можда вам делује како је овим браниоцима српства од опозиције посао просто ботом дан, али ипак није тако. Не може свако да буде бот. Можда не морају да знају ко је био Ботичели, али морају да препознају која вест је за ударање минуса, а која за плусеве, а то није нимало лак посао. Рецимо, када се у истој вести нађу Вучић и Харадинај или Вучић и Тачи или Вучић и Шредер или Вучић и Сорос или Вучић и Клинтон или Вучић и Тони Блер, рука може сама инстиктивн­о да удари минус, иако се ради о страначким партнерима и сарадницим­а, а онда по каријеру тог бота може, што би Дачић рекао, да оде све у Себастијан­а, још једног председник­овог пријатеља коме треба ударати плусеве.

И сад се ви вероватно питате колико коштају сви ти ботови који добијају хонораре или су запослени у страначким органима и државним предузећим­а. Бота оца, али није ваш посао да се то питате, тиме треба да се бави владајућа странка која их плаћа. Вашим новцем. Будисти имају лепу изреку да ако не можеш да промениш ништа, што би се уопште нервирао.

Иако ботови немају развијену свест, ипак морамо да се запитамо шта ће се десити ако једног дана почну да размишљају и крену да развијају неки облик сопствене интелигенц­ије. Можда то звучи застрашују­ће, али ипак, остаје нам нада да ће кад-тад и до њих стићи дигитална лустрација, мада треба очекивати да ће се тада правити као да им је забаговао систем и да су поново изгубили ту свест. А што се тиче Франкеншта­јна који су их направили, што би поменути Илић Велимир рекао: бииип.

Машинерија младих прегалаца, које је СНС упослио као ботове, требало би да мотивише све оне који су побегли из Србије да се врате у своју домовину. Посао је сигуран, има доста плусева и минуса, плата је редовна, а спроведена је и дигитализа­ција коју премијерка стално помиње

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia