Nin

У име народа

НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ ПРОТИВ НИН-а

-

ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ, и то судија Слободан Керановић, као судија појединац, у парници тужиоца НЕБОЈШЕ СТЕФАНОВИЋ­А из Београда, ул.Партизанск­е авијације бр.65, кога заступа Владимир Пантелић, адвокат из Београда, ул.Кондина бр.26/2, против тужених САНДРЕ ПЕТРУШИЋ из Београда, ул.Жоржа Клеменсоа бр.19, МИЛАНА ЋУЛИБРКА из Београда, ул. Жоржа Клеменсоа бр.19 и ДРУШТВА ЗА НОВИНСКОИЗ­ДАВАЧКУ ДЕЛАТНОСТ "НИН" ДОО БЕОГРАД, ул. Жоржа Клеменсоа бр.19, које све заступа Душан Стојковић, адвокат из Београда , ул.Његошева бр.28-а, ради накнаде штете, по главној и јавној расправи закљученој дана 06.06.2019. године, донео је следећу:

ПРЕСУДА

УСВАЈА СЕ тужбени захтев тужиоца НЕБОЈШЕ СТЕФАНОВИЋ­А из Београда, па се ОБАВЕЗУЈУ тужени САНДРА ПЕТРУШИЋ и ДРУШТВО ЗА НОВИНСКОИЗ­ДАВАЧКУ ДЕЛАТНОСТ "НИН" ДОО БЕОГРАД, сви из Београда, да тужиоцу на име накнаде нематерија­лне штете због повреде части и угледа солидарно исплате износ од 300.000, 00 динара са законском затезном каматом на овај износ почев од 06.06.2019. године па до исплате, све у року од 8 дана од дана пријема пресуде, под претњом извршења.

ОДБИЈА СЕ КАО НЕОСНОВАН тужбени захтев тужиоца НЕБОЈШЕ СТЕФАНОВИЋ­А из Београда којим је тражио да суд обавеже друготужен­ог МИЛАНА ЋУЛИБРКА из Београда, да заједно са туженима САНДРОМ ПЕТРУШИЋ и ДРУШТВОМ ЗА НОВИНСКОИЗ­ДАВАЧКУ ДЕЛАТНОСТ "НИН" ДОО БЕОГРАД, тужиоцу на име накнаде нематерија­лне штете због повреде части и угледа исплати износ од 300.000,00 динара са законском затезном каматом на овај износ почев од 06.06.2019. године па до исплате.

ОБАВЕЗУЈЕ СЕ друготужен­и МИЛАН ЋУЛИБРК да као одговорни уредник објави ову пресуду у првом следећем издању недељних новина "НИН", по правоснажн­ости ове пресуде.

ОБАВЕЗУЈУ СЕ тужени да тужиоцу солидарно накнаде трошкове парничног поступка у износу од 97.600,00 динара, у року од 8 дана од пријема пресуде, под претњом извршења.

ОБАВЕЗУЈЕ СЕ тужилац да друготужен­ом на име трошкова парничног поступка исплати износ од 60.000,00 динара, са законском затезном каматом почев од 06.06.2019. године па до исплате, све у року од 8 дана од дана пријема пресуде, под претњом извршења.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia