Nin

БАШ ЗАУДАРА

- ЗОРАН КЕСИЋ и екипа Njuz.net-а

Ако ГИМ никоме није смео да продаје мине из Крушика по цени увећаној за више од пет одсто, како су их дупло скупље уваљивали пријатељим­а Арапима? Највероват­није је рачуницу правио министар полиције, а пошто се на Мегатренду математика не изучава превише, добили смо то што смо добили. То јест изгубили

Сваки власник кућног љубимца би требало да се труди да за својим кућним љубимцем одржава хигијену, како у свом дому, тако и у јавности. Чак и више у јавности, јер знате каква је јавност, само нешто закера и гунђа. Такво је време дошло, не може човек са својим љубимцем поштено ни да засере травњак испред зграде, а да му одмах неко нешто не придикује.

Стога је власнику најпаметни­је да увек при руци има кесицу, да може да покупи остатке нехигијенс­ких навика свог љубимца. Међутим, шта ако љубимац продукује све више и више нехигијене, а власник остане без кесица? Може евентуално да почне да затрпава продукте који непријатно миришу, али колико је то заиста ефикасно и колико ће потрајати?

Ако вам се учинило да говоримо о кућним љубимцима и њиховим власницима, варате се. Ово је о Крушику. Да појаснимо, за сваки случај, за оне са јефтинијим улазницама које су набавили преко странке: кућни љубимци су само метафора.

Најновија сазнања, до којих је дошао Бирн, недвосмисл­ено показују да тврдње председник­а Србије Александра Вучића како је Бранко Стефановић у фирми ГИМ само радник, те тврдње његовог сина Небојше како Бранко нема апсолутно никакве везе са ГИМ-ом - нису тачне.

У саудијској визи коју је објавио Бирн, за Бранка Стефановић­а стоји да је правни саветник фирме ГИМ и да је управо у том својству путовао у Саудијску Арабију. Задатак је био да се преговара и склопе уговори са компанијом Ремас ЛТД која се, гле чуда, бави пословима из одбрамбене индустрије.

Доста тога је откривено, доста тога се још и не зна у овој причи. Међутим, с обзиром на то да је ГИМ производе из Крушика партнерима из Саудијске Арабије продавао по двоструко вишој цени, знамо једно на аеродромск­ој царинској контроли на питање о сврси путовања Бранко Стефановић засигурно је одговорио са „Бизнис енд плежр“.

Истраживач­ки новинари открили су да ГИМ никоме није смео да продаје производе Крушика по цени увећаној за више од пет одсто, па је једна од непознаниц­а и то како су дошли до двоструко виших цена по којима су уваљивали мине нашим пријатељим­а Арапима. Највероват­нији сценарио јесте да је рачуницу правио син Небојша, а пошто се на Мегатренду математика не изучава превише, као уосталом ни било шта друго, добили смо то што смо добили. То јест изгубили.

Надајмо се само да арапски пријатељи неће открити како их деремо. Још нам само фали да се повуку из пројекта Београд на води, па да буде она стара народна - џаба сте рушили. О повратку змија, пацова и наркомана да и не причамо.

На крају, чини се да афера Крушик све више и више расте и све више и више заудара. Љубимци су били баш вредни. Кесица одавно нема, а ни затрпавање не помаже. Повремено мало успе да се смањи тај непријатан мирис, али песка је све мање. Па после реците да хигијена није пола здравља. А можда и пола рејтинга, ко зна.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia