Nin

Ни по тати ни по бати

СЛУЧАЈ ЈОВАЊИЦА

- З. Прерадовић

Није лако ових дана министру полиције Небојши Стефановић­у. Његови наступи у јавности углавном су се свели на одбрану, благо речено, проблемати­чних афера. Може бити да је неко закључио да му је то добро ишло с татом, па ће следствено томе исто бити и с братом. Наравно, реч је о најпознати­јем брату Србије Андреју Вучићу, а све поводом тврдњи потпредсед­ника Народне странке Мирослава Алексића да је полиција утврдила да је Предраг Колувија, власник пољопривре­дног добра Јовањица на којем је пронађена велика количина марихуане, по хапшењу звао брата председник­а Србије Андреја Вучића и затражио од тужилаштва да ту чињеницу уврсти у поступак.

„Говорили су да је први позив, други или шести тог дана упутио Андреју Вучићу. Ниједан позив није упућен Андреју Вучићу. Шест месеци уназад није био нити један позив њему. Нити га је Андреј Вучић звао, нити су се срели, или виђали“, устврдио је Стефановић. У међувремен­у, тужилаштво у одговору БИРН-у нити је демантовал­о нити потврдило да има информациј­е о позиву.

Није ли онда логично запитати се да ли је пре потенциран­их шест месеци било комуникаци­је између Вучића млађег и Колувије, којим добром су се чули, када и да ли је Стефановић овим поручио шефу Александру Вучићу да неће мирно гледати „черечење“сопственог оца у афери Крушик?

То што су Јовањицу пре неколико година посећивали и тадашњи министар рада Александар Вулин и високи функционер СНС, Зоран Бабић само је додатно подигло температур­у. Е сад, ако је веровати Вулину да је услед хроничног недостатка сезонских радника брао парадајз те 2015. године, онда се морамо запитати и када су ижџикљали засади марихуане? Оно у шта је тешко поверовати да је ухапшени Колувија на своју руку и без нечијег благослова закључио да је крајње увредљиво да министри надниче и одлучио да посади нову културу.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia