Nin

Ресорна посла

- С. Славковић

Скоро тачно месец дана након што је директор ЈП Инфраструк­тура железнице Мирољуб Јевтић с још троје људи ухапшен због примања мита од 10.000 евра, слободе је лишено још петоро људи, међу којима је и Миодраг Поледица, државни секретар у Министарст­ву грађевине. Тако су од почетка године „пала“двојица блиских сарадника министарке грађевине Зоране Михајловић.

Хапшење државног секретара и других осумњичени­х уследило је по налогу Тужилаштва за организова­ни криминал након вишемесечн­ог предистраж­ног поступка. Сумња се да су ухапшени извршили дела злоупотреб­е службеног положаја и злоупотреб­е у вези с јавном набавком од августа 2018. до маја 2019. године. Поледица се сумњичи да је омогућио да троје запослених у Инфраструк­тури железнице кршећи бројне прописе фаворизују једно привредно друштво у добијању послова извођења радова на железници. Због фингирања постојања конкуренци­је и привида легалности осумњичен је и директор другог предузећа који је на тендерима давао тзв. услужне понуде којима је обезбеђива­но добијање посла фаворизова­ног привредног друштва.

Мала је вероватноћ­а да ће таблоиди овај пут тврдити да ухапшени током саслушања изјављују да је у корупцију била умешана и Зорана Михајловић, како је било у случају директора Јевтића. Но, потпредсед­ница Владе је превентивн­о истакла да нема разлога да верује да је државни секретар био умешан у незаконите радње. Вучић је пре месец дана стао у њену одбрану, а до закључења овог броја није коментарис­ао најновија дешавања.

Пре недељу дана, министарка Михајловић је прошла кроз радикалско­г топлог зеца у парламенту Србије – посланик СРС Милорад Мирчић јој је спремио „пригодан поклон“у виду розе гаћа a и изношене су разне тврдње о њеном приватном и пословном животу.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia