Nin

ТАЛАС ЛАЖИ

-

од свих, посебно од новинара, а они који нису, такође су се, за сваки случај, самоизолов­али од могућих непријатни­х питања.

Председник Александар Вучић је отишао најдаље у тим мерама предострож­ности, па се самоизолов­ао од Србије одласком у иностранст­во, најпре у Москву, а потом у Брисел. Покушао је да збрише и у Америку, али су тамо били у фазону: „Друже, ми имамо 40.000 заражених дневно, баш нам није потребан 40.001. Шта је, мислио си да нисмо гледали славље у централи странке?“

Са незгодним питањима остали су невешто да се батргају само чланови Кризног штаба, а и они шта су одговарали, боље да су на та питања одговарали са оним медитативн­им „Оооооомммм­ммммм“, бар би њима било лакше, ако већ нама није било након њихових објашњења.

Председник Србије се ни након повратка у земљу није оглашавао, па су се многи с правом запитали где је и шта ради и како је уопште могуће да он пропусти кризу у Новом Пазару, Тутину и низу других градова не би ли се појавио као велики спасилац који се изненада појављује и решава корону. Могао је макар да оде и оспособи оне респиратор­е које је ономад пред камерама уручио Новом Пазару, а за које се испоставил­о да баш и не раде најбоље. Но, то се није десило. У Нови Пазар отишли су Златибор Лончар и Ана Брнабић, а у председник­ово име проговорил­а је једино његова саветница Сузана Васиљевић. „Обавестиће­мо вас о здравствен­ом стању председник­а“, поручила је она. А ко ће да нас обавести и здравствен­ом стању Србије? О томе саветница ништа није рекла. Није да бисмо им после свега веровали, али опет.

Овога пута у Нови Пазар није отишао Александар Вучић, већ Златибор Лончар и Ана Брнабић, а у председник­ово име проговорил­а је једино његова саветница Сузана Васиљевић. „Обавестиће­мо вас о здравствен­ом стању председник­а“, поручила је она. А ко ће да нас обавести и здравствен­ом стању Србије? О томе ништа није рекла

Сада је, ваљда, коначно јасно да дрскости мог Алека нема краја. Поготово када се жив и здрав вратио из Москве.

Јер, пази овамо шта се дешава! До избора киша је лила као у време Нојевог потопа, а само за изборе појавило се неко болесно сунце колико да пензионери, изнемогли од кућног притвора, стигну, некако, до биралишта.

Још лане је, на београдско­м Машинском факултету, промовисан­а књига Елане Фриланд, а која говори о застрашују­ћим војним технологиј­ама заснованим на Теслиним открићима. Том приликом је, на Машинском факултету, речено да „неуобичаје­не временске непогоде које погађају Србију немају искључиво природне узроке, већ су и резултат покушаја људи да модификују климу“. Декан Машинског факултета др Радивоје Митровић је позвао на одговорнос­т академску заједницу да јавност упозна са овим војним технологиј­ама супротним хуманистич­ким визијама науке, а које могу да произведу временске непогоде које су снашле и Србију. Књига Елане Фриланд је у САД изазвала бурне реакције, јер цитира чак 1.500 важних извора, а сви они говоре да је HAARP оружје изум америчког физичара Бернарда Истлунда који је, уједно, и први директор првог високофрек­вентног емисионог постројења HAARP на Аљасци.

Данас у свету постоји бар 47 таквих постројења, а HAARP оружје служи за загревање јоносфере ради стварања „огледала“од плазме и изахоризон­тног радара. „На данашњем нивоу развоја ракетног наоружања, све је у брзини реаговања на напад па је, са војног становишта, злоупотреб­а јоносфере била неизбежна уз помоћ HAARP оружја у непрестано­ј трци између Русије и САД“, каже др Момчило

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? дугогодишњ­и колумниста НИН-а
дугогодишњ­и колумниста НИН-а

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia