UR­BAN SANC­TU­ARY

Touted as the ‘Jewel of Bi­dadari’, The Woodleigh Res­i­dences & The Woodleigh Mall de­vel­op­ment is set to im­press with its views and Ja­panese de­sign in­flu­ences.

Home & Decor (Singapore) - - Contents -

More on the ex­clu­sive launch of The Woodleigh Res­i­dences & The Woodleigh Mall.

Over 600 pre­mium res­i­dences in­te­grated with a mall, with the con­ve­nience of pub­lic trans­port lit­er­ally at the doorstep – that de­scribes The Woodleigh Res­i­dences, but this is no or­di­nary con­do­minium project.

A joint ven­ture be­tween Ja­panese prop­erty de­vel­oper Ka­jima De­vel­op­ment and Sin­ga­pore Press Hold­ings, the res­i­dences and the mall will be the first pri­vate res­i­den­tial­cum-re­tail project in the new Bi­dadari es­tate. Sprawled over a land area of 25,400 sqm, they will wel­come res­i­dents and shop­pers in the later part of 2022 with an abun­dance of green­ery, com­plete with the Alkaff Lake.

Lo­cated at the junc­tion of Up­per Seran­goon and Up­per Alju­nied Road, the “heart­beat” of the Bi­dadari Es­tate Mas­ter Plan will also have a 6,000 sqm com­mu­nity club, and a neigh­bour­hood po­lice cen­tre.

“The Bi­dadari Park is a main fea­ture of this en­tire Woodleigh de­vel­op­ment, so what guides us in the de­sign process is how to ‘bring in’ el­e­ments of the park and sur­round­ing green­ery into the de­vel­op­ment,” says Nobuo Iwashita, direc­tor of de­sign at Ka­jima De­vel­op­ment.

Rang­ing from two- to four-bed­room apart­ments, The Woodleigh Res­i­dences isn’t just about mod­ern condo liv­ing – the de­sign is a sub­tle show­case of Ja­panese in­flu­ences and crafts­man­ship, blend­ing thought­ful­ness and re­fined taste in the in­te­rior lay­out.

“Liv­ing spa­ces are shrink­ing in mod­ern Sin­ga­porean liv­ing, so max­imis­ing space ef­fi­ciency is one of the most chal­leng­ing tasks for this project,” he says. “And to tackle this, we cre­ated a flex­i­ble liv­ing space where walls can be taken down to make room.”

Stor­age space is also a pri­or­ity in the de­sign process – it is sub­tly built into the kitchen skirt­ing, be­hind bath­room mir­rors, and be­neath the sink, for ex­am­ple. “It’s all about clever and ef­fi­cient ways of max­imis­ing space, cre­at­ing ex­tra room for stor­age in un­ex­pected ar­eas,” adds Nobuo.

An­other unique fea­ture of the home is the rais­ing of the deck at the bal­cony to the same level as the liv­ing-room floor. The flush floor­ing means more flu­id­ity be­tween the liv­ing room and bal­cony area, with the en­tire space open­ing out to pic­turesque views of the lake and park.

Even the con­do­minium’s main func­tion room has a good view of the green­ery. “Bring­ing the out­doors into the liv­ing spa­ces forms a cru­cial as­pect of the de­sign,” en­thuses Nobuo.

The in­no­va­tive land­scap­ing does away with pre­dictable Ja­panese in­flu­ences, such as a zen gar­den, and at­tracts po­ten­tial buy­ers, in­stead, with an on­sen-style pool. With such at­ten­tion poured into en­sur­ing the de­tails of the de­sign and ar­chi­tec­ture come to­gether, it is a de­vel­op­ment worth in­vest­ing and liv­ing in.

BELOW, RIGHT Water­front liv­ing is re­de­fined in this lake­side in­te­grated de­vel­op­ment. BELOW, LEFT The in­te­rior leads seam­lessly to the out­door liv­ing area.

ABOVE Nobuo Iwashita, direc­tor of de­sign, Ka­jima De­vel­op­ment.

Newspapers in English

Newspapers from Singapore

© PressReader. All rights reserved.