HOW HOW LIV­ING PRO­JECT LAB

Portfolio - - SPECIAL REPORT - De­signed by In­her­essence De­sign Stu­dio (Tai­wan)

The de­sign­ers re­de­fine the essence of a villa in How How Liv­ing Pro­ject Lab. By in­stalling a trans­for­ma­tive tilt­ing roof, es­sen­tial re­sources such as wind, light, wa­ter, and green­ery are har­nessed and in­te­grated into an en­vi­ron­men­tally-friendly liv­ing space.

The lat­est tech­nolo­gies are in­stalled to gen­er­ate elec­tri­cal power from sun­light, heat, and wind. Such fac­tors lead the de­sign strat­egy and build­ing lay­out, form­ing a life­style cen­tered around co-ex­is­tence with the Na­ture.

The tree at the cen­ter of the space is also a core el­e­ment. Two mul­ti­func­tional, sunken plat­forms be­side the tree can be raised to use as a bench, ta­ble, stage, or games ta­ble.

The cen­tral yard, with the tree and sunken plat­forms, bridges the ex­te­rior and the in­te­rior, and serves as a place for med­i­ta­tion and in­ter­ac­tion with the tree.

As for dec­o­ra­tion and fur­nish­ing, the de­sign­ers at­tempt to re­de­fine the mean­ing of fur­ni­ture. A cus­tom ta­ble, which can ex­tend from 240cm to 400cm, de­fines the din­ing space, while a cus­tom sofa de­fines the liv­ing space. The de­sign­ers be­lieve that all fur­ni­ture has the abil­ity to adapt and trans­form the space it oc­cu­pies.

Newspapers in English

Newspapers from Singapore

© PressReader. All rights reserved.