Dennik N

Fico a Kollár opäť znejú rovnako

Najlepším priateľom Roberta Fica nie je Ľuboš Blaha ani Juraj Blanár, ale rozzúrený Boris Kollár Situácia najviac vyhovuje predsedovi Smeru, ktorý sa už stihol poslanca Borguľu zastať a s Borisom Kollárom ladia opäť rovnako.*

-

Roman Mikulec je stále ministrom, odvolávani­e v parlamente sa presunulo na štvrtok dopoludnia. Obvinený Robert Fico je stále na slobode, parlament bude hlasovať o jeho vydaní súdu zrejme v utorok. Boris Kollár sa opäť veľmi hnevá, lebo prácu polície akceptuje len do tej chvíle, pokiaľ sa nedotýka jeho blízkych. A obvinený poslanec Sme rodina Martin Borguľa potvrdil, že 50-tisíc eur naozaj vyplatil, no podľa neho to nebol úplatok, ale výpalné.

Už sa ukázalo, že najlepším priateľom Roberta Fica v tomto volebnom období nie je Ľuboš Blaha ani Juraj Blanár, ale rozzúrený Boris Kollár. Tak ako sa to dialo pri obvinení exriaditeľ­a SIS Vladimíra Pčolinskéh­o, tak aj teraz pri obvinení poslanca Borguľu predseda parlamentu vykrikuje, že má toho dosť, takto nevyzerá právny štát a Roman Mikulec by mal konečne opustiť post ministra vnútra.

V priamom deji veľkej politiky sa ocitol poslanec Sme rodina Martin Borguľa, ktorý ako človek vychovaný Smerom sa po svojom obvinení veľmi rýchlo zorientova­l a začal obhajobou svojho „dobrého mena“. Polícia ho stíha, že odovzdal úplatok 50-tisíc eur ešte v roku 2018, aby sa upratalo jeho trestné stíhanie za ovplyvňova­nie zákaziek v Bratislavs­kej vodárenske­j spoločnost­i. Borguľa teraz tvrdí, že nevedel, za čo to malo byť, ale peniaze dal, lebo sa mu vyhrážali a bál sa o svoju rodinu. Vo veci je vraj on ten poškodený, ťažko sa tomu verí, ale nech rozhodne súd.

Situácia najviac vyhovuje predsedovi Smeru, ktorý sa už stihol poslanca Borguľu zastať a s Borisom Kollárom ladia opäť rovnako. Nič to však nemení na veci, že parlamentn­ý mandátový a imunitný výbor v stredu večer odporučil poslancom vydať Roberta Fica súdu na väzobné stíhanie. Zároveň platí, že to nič ešte neznamená. Toto bola pre vládnu koalíciu, ktorá má vo výbore väčšinu aj bez hlasov Sme rodina, povinná jazda. Dve poslankyne Sme rodina sa hlasovania podľa očakávania zdržali. Všetko je v tejto chvíli otvorené. Robert Fico vie, že ak má niečo vymyslieť, ešte má pár dní.

 ?? ??

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia