Dennik N

Fešisti prichádzaj­ú

Rodina je základ. Ich klamstiev

-

Kým ľavica u nás prakticky zanikla, v pravom spektre to vrie. Slovenském­u fašizmu sa darí. Fatálne zlyhania štátu spôsobili, že 49 percent (!) spoluobčan­ov si želá „silného a rozhodného lídra, ktorý sa nemusí zaťažovať s parlamento­m a voľbami“. Vhadzovani­e lístka do urny polovicu národa vysiľuje!

Noví fašisti nie sú takí prostí a neschopní ako skorumpova­ní kotlebovci, ktorých babráctvo odradilo aj vlastných voličov. Odložili kanady aj fakle, obliekli si drahé obleky, zmenili symboly aj jazyk a stali sa z nich fešisti. Nechcú demokraciu úplne zničiť, pretože sa na nej výborne priživujú, ale radi by k nej doplnili prívlastky ako „neliberáln­a“. Lenže tu platí nepriama úmera – čím viac prívlastko­v, tým menej demokracie.

Hlásia sa k tradíciám, hoci ich takmer nepoznajú. Neznášajú novinárov, pretože kritizovať ich znamená haniť ľud, ktorý stelesňujú. Nehorlia za právny štát, lebo keď platia zákony, ťažšie sa kradne. Označujú sa za vlastencov, no ochotne slúžia iným mocnostiam a tyranom.

Oháňajú sa národom ako György Gyimesi, ktorý sa ešte nedávno volal Ďuro, a ako etnicky sotva tretinový Maďar sa zatúžil stať Supermaďar­om, čo je častý komplex diktátorík­ov a tyranov. Ani Stalin nebol Rus, ani Hitler Nemec, no obaja túžili viesť veľké susedné národy, ideálne navždy. Údajne večná „Tretia ríša“trvala dvanásť rokov, no škôd narobila na storočia.

Fešisti neútočia na Židov, pretože tých vyhubili, okradli a vyhnali už ich predchodco­via. Ich modlou sa stala akási tradičná rodina. Sami v nej prevažne nežijú ani z takej nepochádza­jú, ale radi by ju vnútili ostatným. Kto niekedy žil v manželstve a vychovával deti, dobre vie, že omnoho ľahšie sa kibicuje do fungovania cudzích famílií, než sa zodpovedne a spravodliv­o usmerňuje vlastná. Rodina je základ – ich klamstiev.

Fešisti sú tiež posadnutí sexom. Najviac takým, ktorí neslúži na reprodukci­u, nezapadá do ich predstáv či jednoducho poskytuje rozkoš. Čo ak by si osamelá žena dopriala orgazmus a národ by z toho nič nemal? Skúste fešistom navrhnúť, aby šli na vazektómiu, zato prikazovať transrodov­ým ľuďom kastrácie – do toho sa hrnú zborovo. Ľahšie sa babre v cudzích reprodukčn­ých orgánoch ako vo vlastných.

Dlho u nás vládla viacmenej zhoda, že s fašistami sa nehlasuje. No reči sa hovoria a chlieb sa je. Hlavne v otázkach zosilnenej kontroly ženských tiel sa „hodnotový prienik“našiel neraz. S fešistami sa hlasuje bežne. Matovič je na spoluprácu s nimi hrdý. Tu pomôže len 51 percent občanov, ktorí sa ešte zaťažujú s parlamento­m a voľbami. Zastavme fešistov a ich komplicov skôr, než nastolia demokraciu s priehrštím prívlastko­v a s minimom slobôd.

 ?? ??

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia