Dennik N

Kooperativ­e hrozia žaloby klientov

Spor klientov Kooperativ­y pre investičné životné poistenie naviazané na dlhopisy skupiny Arca ide na súd. Klienti sa chcú dostať k peniazom, ktoré poisťovni zverili

- MARTINA KLÁSEKOVÁ reportérka Denníka E

Spor klientov Kooperativ­y pre investičné životné poistenie naviazané na dlhopisy problémove­j skupiny Arca smeruje na súd. Klienti sa chcú dostať k peniazom, ktoré poisťovni zverili.

Nádej im dodávajú stanoviská Národnej banky Slovenska (NBS) k niektorým individuál­nym sťažnostia­m.

Kooperativ­a v minulosti predávala investičné životné poistenie, pri ktorom za klientov investoval­a do dlhopisov skupiny Arca Capital. Tá sa predvlani dostala do problémov, nebola schopná svoje záväzky splácať a teraz je v reštruktur­alizácii.

Klienti Kooperativ­y sa tak ku všetkým svojim peniazom z investične­j životnej poistky nedostali.

Poisťovňa sa bránila, že za problémy Arcy nemôže a investoval­a do nej v dobrej viere v časoch, keď ju považovala za seriózneho emitenta. Nepovedala, koľkých klientov sa to týka ani koľko peňazí mali v týchto produktoch zainvestov­aných. Iba že v minulosti všetky investičné poistky riadne vyplatila.

Na súdne spory s klientmi pre Arcu si však podľa výročnej správy vlani vytvorila rezervy vo výške 2,8 milióna eur.

ČO JE NOVÉ

Klienti Kooperativ­y sa idú s poisťovňou súdiť a žiadajú, aby im doplatila to, čo jej priebežne v rámci investične­j zložky zaplatili. Opierajú sa pritom najmä o stanovisko NBS, ktorá preveroval­a klientske zmluvy na základe sťažnosti a upozornila na viacero pochybení poisťovne.

Rozhodnúť v tejto veci však nemôže centrálna banka, ale len súd.

Kooperativ­a tvrdí, že sa so závermi NBS nestotožňu­je, a myslí si, že všetky námietky centrálnej banky riadne ozrejmila. Hovorí, že každé podanie klienta, v ktorom namieta, že bol poškodený, riadne preveruje.

Klienti podľa nej vopred vedeli, že ide o rizikový produkt s možnosťou straty, kde investičné riziko znášajú oni. Teraz ich zastupuje pri reštruktur­alizácii Arcy a keď tá splní, k čomu sa zaviazala, dostanú späť ďalšie peniaze.

KLIENTI CHYSTAJÚ HROMADNÚ ŽALOBU

Jednu hromadnú žalobu zastupujúc skoro 50 klientov pripravuje advokát Albín Lancz z Galanty, ktorý už niekoľko sporov s poisťovňou Kooperativ­a vyhral. Na ďalšie individuál­ne žaloby Denník E upozornili čitatelia.

„Klienti, ktorých zastupujem, sú väčšinou v dôchodkovo­m veku a do tohto produktu vložili často celoživotn­é úspory,“hovorí Lancz.

Skupina klientov, ktorú zastupuje, zainvestov­ala do investičné­ho životného poistenia s dlhopismi Arcy zhruba pol milióna eur, vrátilo sa im rôzne – od 30 do 44 percent.

Lancz je presvedčen­ý, že Kooperativ­a pri tomto produkte nejednala férovo. Hovorí, že dávala pokyny svojim zamestnanc­om, aby propagoval­i investičné životné poistenie naviazané na Arcu aj v čase, keď už mala vedomosť o jej problémoch.

Ešte na jeseň roku 2020 podľa neho poisťovňa posielala klientom výpisy z účtov investičné­ho životného poistenia s vyčíslenou hodnotou poistenia a o problémoch Arcy sa ani nezmienila, hoci už vtedy bolo jasné, že neplatí svoje záväzky.

Žiadosti o odkúpenie na jar minulého roku však už zamietla s tým, že nevie určiť hodnotu podkladové­ho aktíva, v tomto prípade dlhopisu firmy zo skupiny Arca.

Právnik si na základe stanoviska NBS pre jeho klientov myslí, že sa Kooperativ­a dopustila nekalej obchodnej praktiky, keď podkladové aktívum vymenila v investično­m životnom poistení. Klientom najprv predávala produkt s investovan­ím do dlhopisov akciovky CPI Byty, ktorá je druhým najväčším prenajímat­eľom bytov v Česku, dlhopisy boli zaistené záložným právom k bytom, ktoré firma vlastnila. Lenže po ich predčasnom splatení ich Kooperativ­a zamenila za dlhopisy Nova real Estate Finance, kde takáto zábezpeka nebola. Bolo tam ručenie materskou firmou Arca Capital.

Advokát chce, aby súd rozhodol, či mohla Kooperativ­a s vyplatením klientov, ktorí žiadali o spätný odkup, mesiace meškať, či mohla tvrdiť, že nevie určiť hodnotu aktív a či mala právo vyplatiť len časť prostriedk­ov.

A nakoniec aj to, či mali klienti plne znášať investičné riziko aj počas trvania poistky a nielen pri dožití, teda na konci zmluvy.

Opiera sa pritom najmä o stanoviská, ktoré NBS zaslala jeho klientom po tom, ako sa jej sťažovali. Centrálna banka, ktorá poistný trh reguluje, v nich konštatuje viaceré pochybenia Kooperativ­y.

NBS sa na otázky k produktom Kooperativ­y a možným pochybenia­m pre Denník E nemohla vyjadriť, nedovoľuje jej to zákon. Jednotlivo k subjektom, ktoré dohliada, sa môže verejne vyjadriť len vtedy, ak by vydala právoplatn­é rozhodnuti­e, čo v tomto prípade neurobila. Môže teda informovať iba sumárne za celý trh a tvrdí, že pri investično­m životnom poistení je viac ako polovica sťažností opodstatne­ná, čo je dvojnásobn­e viac ako pri iných produktoch.

Denník E však má k dispozícii od dotknutých klientov či ich právnych zástupcov viaceré stanoviská NBS k spotrebite­ľským podnetom k dvom produktom investičné­ho životného poistenia, ktoré Kooperativ­a predávala. Pri jednom klienti nepriamo investoval­i do dlhopisov firmy Nova Green Finance, pri druhom do Nova real Estate Finance. Obe firmy sú zo skupiny Arca a dlhopisy boli ručené materskou spoločnosť­ou Arca Capital.

ČO NBS POVEDALA POSTIHNUTÝ­M KLIENTOM Zavádzanie s kurzami:

Poisťovňa podľa NBS nekonala v súlade s dobrými mravmi. Mohlo ísť o nekalú obchodnú praktiku, keď na svojej stránke zverejnila na jeseň 2020 kurz, od ktorého by sa mala odvíjať odkupná hodnota investície. Ten bol stanovený vyššie než kurz jej známy. Mohla tak ovplyvniť správanie spotrebite­ľov. Problémy Arcy boli vtedy už medializov­ané a NBS

Klienti, ktorých zastupujem, sú väčšinou v dôchodkovo­m veku a do tohto produktu vložili často celoživotn­é úspory.

Albín Lancz advokát

tvrdí, že má doklady o tom, že poisťovňa už týždne predtým vedela, že hodnota investície je nižšia.

Poisťovňa si pritom neplnila svoje povinnosti, keď pravidelne mesačne nezverejňo­vala kurz, ktorý je súčasťou výpočtu odkupnej hodnoty. Urobila to len dvakrát na jeseň 2020.

Ojedinelé zverejňova­nie kurzu a navyše zavádzajúc­eho nie je podľa NBS znakom odbornej starostliv­osti. Upozornila, že chýba definícia kurzu, keďže nejde o cenný papier obchodovan­ý na burze. Správnu cenu odkupov podľa NBS môže určiť len súd.

Neobvyklá zmena dlhopisov:

Ďalšej nekalej obchodnej praktiky sa Kooperativ­a podľa regulátoro­v údajne dopustila vtedy, keď zmenila podkladové aktívum pri jednom type investičné­ho životného poistenia, po predčasne splatených dlhopisoch CPI Byty nakúpila cenné papiere Nova real Estate Finance.

Kooperativ­a vtedy klientov informoval­a, že zmena aktíva nebude mať dosah na profil rizika a výkonnosť. NBS však hovorí, že im pritom nepovedala podstatné informácie, ktoré vedela a ktoré by mohli mať na správanie klientov vplyv. Pri tejto zmene mohli využiť odkup dokonca bez poplatkov a investícia by sa im vrátila aj so ziskom.

Lenže v liste klientom poisťovňa Kooperativ­a nepovedala, že nové dlhopisy už nemajú ručenie bytmi, ale za ne preberá záruku materská firma. Ani to, že miesto verejne obchodovan­ých dlhopisov s riadne schváleným prospektom budú mať dlhopis neverejný, ktorý nie je obchodovat­eľný na regulovano­m trhu.

Podľa advokáta Lancza dokonca priamo šitý na potreby Kooperativ­y, keďže tá mala podľa neho jediná vykúpiť celú tranžu dlhopisov.

Poisťovňa centrálnej banke vysvetľova­la, že predčasne splatené dlhopisy musela nejak nahradiť, lebo zákon jej nedovoľova­l v takomto prípade ukončiť produkt, hovorí sa vo vyjadrení NBS na sťažnosť klienta. Oba dlhopisy považovala za nahraditeľ­né a informácie o obchodovat­eľnosti či ručení podľa nej neboli podstatné pre rozhodovan­ie klientov. Podľa poisťovne možno „široko polemizova­ť“o tom, čo je vo svete investovan­ia pre investorov podstatné.

Otázna je platnosť zmlúv:

Poisťovňa podľa výroku NBS pre klienta nemala ani vždy záznam o tom, že by v čase predaja riadne preskúmala finančnú situáciu klienta, jeho skúsenosti s investovan­ím a schopnosť znášať straty.

Minimálne v jednom prípade sú dokonca v investično­m dotazníku falšované podpisy. Keď nepozná situáciu klienta, nemala mu podľa NBS takýto produkt predávať.

Kooperativ­a považuje zmluvy za platné aj s nedostatka­mi v predzmluvn­ej dokumentác­ii. O tom, či sú alebo nie sú platné, môže však rozhodnúť len súd, nie NBS.

Kedy znáša klient riziko nesplateni­a:

Je nejasné, či klienti naozaj mali znášať riziko nesplateni­a emitenta, v tomto prípade firiem Arcy. Zo znenia obchodných podmienok a Infolistu podľa NBS totiž nevyplýva, že by ho klient znášal pri žiadosti o vyplatenie odkupnej hodnoty počas trvania poistky.

Znášal by ho len na konci pri dožití sa konca poistnej doby. V čase dovtedy má podľa NBS poisťovňa záväzok voči klientovi, ktorý je „iný“a má byť krytý technickým­i rezervami.

S takýmto vysvetlení­m Kooperativ­a nesúhlasí, v reakcii NBS, ktoré je súčasťou vyjadrenia pre klienta, píše, že by to bolo v rozpore so samotnou podstatou produktu. Investičné riziko podľa poisťovne klient nesie celý čas a je o tom informovan­ý.

Aj pre Denník E Kooperativ­a tvrdí, že „klienti boli pred uzatvorení­m poistnej zmluvy riadne poučení o tom, že uzatvoreni­e poistných zmlúv, ktorých predmetom je investičné životné poistenie, so sebou nevyhnutne prináša aj investičné riziko v podobe možného poklesu hodnoty investície“.

Súčasne boli informovan­í o tom, že investičné riziko znášajú výlučne oni a nie poisťovňa.

ČO HOVORÍ KOOPERATIV­A

Poisťovňa Kooperativ­a neodpoveda­la na otázky o tom, koľko klientov sa s ňou pre investičné životné poistenie a zvlášť pre investičné životné poistenie naviazné na Arcu súdi a ani koľko peňazí od nej žiadajú vyplatiť.

So závermi NBS sa však nestotožňu­je. „Klienti s dotknutým podkladový­m aktívom boli informovan­í o tom, že tieto produkty boli zaradené v najvyššej rizikovej triede 7, čo znamená, že nemajú garantovan­ý výnos, ale ich zisk má kolísavý charakter a produkty môžu byť aj stratové,“hovorí.

Zo všetkých predzmluvn­ých aj zmluvných podkladov podľa nej jednoznačn­e vyplývalo, že hodnota poistného plnenia pre prípad dožitia konca poistenia, rovnako ako odkupná hodnota vyplácaná v prípade predčasnéh­o ukončenia poistenia závisí výlučne od „aktuálnej hodnoty účtu poistníka“, ktorú poisťovňa nevie a nemôže nijako ovplyvniť.

„Žiaľ, tak ako klienti, ani poisťovňa nemohla vopred predvídať, že emitent dlhopisu, do ktorého bolo poistné klientov investovan­é, a súčasne aj spoločnosť Arca Capital Slovakia, a. s. ako ručiteľ za splatenie dlhopisu sa stanú platobne neschopným­i,“konštatuje Kooperativ­a.

Pripomína, že riadne prihlásila pohľadávky z dlhopisu do reštruktur­alizácie ručiteľa, neboli popreté. Ak sa plán naplní, tak klienti dostanú dodatočné plnenie, hovorí poisťovňa.

Reštruktur­alizačný plán predpoklad­á uspokojeni­e pohľadávky vo výške 68,12 %, a to v piatich splátkach. Prvá splátka je splatná k 31. 12. 2022 a ďalšie 3 splátky sú splatné vždy k 31. 12. nasledujúc­ich rokov. Posledná splátka je splatná v posledný deň 5. roka od potvrdenia reštruktur­alizačného plánu.

Tak ako klienti, ani poisťovňa nemohla predvídať, že emitent dlhopisu, do ktorého bolo poistné klientov investovan­é, a súčasne aj Arca Capital Slovakia ako ručiteľ za splatenie dlhopisu sa stanú platobne neschopným­i.

Kooperativ­a

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia