Dennik N

Matovič verí, že ho podrží nová väčšina

Expremiér zo začiatku dúfal, že sa na prihrávku o návrate SaS chytí aj Robert Fico

- FILIP OBRADOVIČ editor a komentátor

Igor Matovič sa dušuje, že ak sa SaS podarí spolu s Hlasom a Smerom odvolať ho, SaS dostane ponuku na návrat do vlády. Netreba sa ľakať. Hovorí to preto, lebo vie, že si to môže dovoliť, nie z dôvodu, že by to mal v pláne.

OĽaNO, Sme rodina a Za ľudí majú spolu 70 poslancov. Vládu podporujú nezaradení Ján Mičovský a Katarína Hatráková. S podmieneno­u podporou

Martina Čepčeka je to 73. S tarabovcam­i, ktorí očividne začali podporovať vládu, a Slavěnou Vorobelovo­u je to dohromady 77 poslancov.

Je málo reálne, aby sa bývalí poslanci OĽaNO Mičovský a Hatráková postarali o zarezanie človeka, ktorý ich dostal do parlamentu. Rozhodnú tarabovci, ktorí sa veľmi radi chytili Matovičove­j návnady o možnom návrate SaS, a vykrikujú, že také niečo nedopustia.

No to, aby po tom, čo by sa podarilo SaS zosadiť Matoviča z funkcie, dostala strana ponuku na návrat do vládnej koalície, kde jedným z koaličných lídrov je naďalej Igor Matovič, nedáva žiadny zmysel.

Na otázku, čo by bolo s novovymeno­vanými ministrami, Matovič vyhlásil, že by dostali nové funkcie. Je zjavné, že sám predseda OĽaNO to nemá vymyslené do dôsledkov, lebo neverí, že k takému niečomu naozaj aj dôjde. Celý čas len múti vodu. Zo začiatku dúfal, že sa na prihrávku o návrate SaS chytí aj Robert Fico. Lenže zjavne si v Smere vyhodnotil­i, že toto je hra, ktorej nikto nerozumie, ani ich volič nie.

Zostávajú tarabovci, ktorí s najväčšou pravdepodo­bnosťou potvrdia novú väčšinu, aby sa Matovič mohol opäť raz odviazať a nepríčetne vykrikovať, že SaS sa spojila s mafiou. Vôbec ho nebude zaujímať, že im akože ponúkol návrat do vlády alebo že Sme rodina sa so Smerom a Hlasom spája bežne. Nikoho v OĽaNO to nebude zaujímať.

Je zjavné, že sám predseda OĽaNO to nemá vymyslené do dôsledkov, lebo neverí, že k takému niečomu naozaj aj dôjde. *

 ?? ??

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia