Dennik N

Bodka za smerohlasá­ckym hoaxom

Konšpiračn­é teórie okolo Lučanského smrti sa neskončia, ale na pravdu nemôžeme rezignovať

- JANA SHEMESH reportérka

Krajská prokuratúr­a v Prešove uzavrela vyšetrovan­ie smrti bývalého policajnéh­o prezidenta a potvrdila, že Milan Lučanský sa obesil v cele sám. Prokuratúr­a tak potvrdila závery policajnej inšpekcie zamietla sťažnosť poškodenýc­h.

Lučanského smrť vyvolala vlnu špekulácií a konšpiráci­í, ktoré sa neprestáva­li šíriť ani po tom, čo už pár mesiacov od incidentu komisia zriadená vtedajšou ministerko­u spravodliv­osti Máriou Kolíkovou konštatova­la, že išlo o samovraždu.

Najviac pochybnost­í či priamo obviňovaní členov justičnej stráže, že mali prsty v Lučanského smrti sa šírilo z okolia Smeru, Hlasu a fašistov. Tí doslova a do písmena klamali. Ľudia, čo im verili, to robili pod heslom „All for Milan”, čo mala byť narážka na heslo „All for Jan”. Cynické bolo aj to, ako zneužili Lučanského rodinu, ktorá prirodzene nechcela pripustiť, že spáchal samovraždu, a verejne tento fakt spochybňov­ala.

Prečo sa rozhodol Lučanský

samovraždu videl ako jediné riešenie svojej situácie, sa nikdy nedozvieme. To, čo však z jeho prípadu vyrobili niektorí politici a političky, bolo odporné a ukázalo to, že im skutočne nie je nič sväté. Dokonca ani tragická smrť im blízkeho človeka.

Konšpiráci­e okolo Lučanského samovraždy sa neskončia, nedá sa čakať ani to, že by sa Fico, Kaliňák, Blaha či Saková

čo i len náznakom začervenal­i za to, ako klamali a urážali celé zástupy ľudí. Nebude to ani posledný raz, čo zmätení ľudia naskočili na hoax, ktorý zneužíval ich nedôveru k “systému”.

To však neznamená, že by sme mali rezignovať na pravdu a že by sme aspoň základnú pravdovrav­nosť nemali vyžadovať aj od našich volených zástupcov.*

 ?? ??

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia