Dennik N

Kto nechal piť ľudí z otrávenej studne? BBO

V súlade s evolúciou zla BBO predstavuj­e vyššie štádium mečiarizmu. Vo výrečnosti, v zákernosti, pretvárke, radikalizm­e i cynizme

- IVAN ŠTULAJTER bývalý poradca predsedu vlády

Medzi osobnosťam­i uplynulého roka trošku zanikla kľúčová osobnosť slovenskéh­o marazmu. Neprávom. Je to bezohľadná a bezcharakt­erná osobnosť (BBO) a je bezprostre­dnou hrozbou pre slobodu a prosperitu nás všetkých.

Táto BBO počas covidu bojovala proti rúškam i proti očkovaniu. Nemocnice sa plnili, zdravotníc­i padali od únavy. Ľudia mreli, spoločnosť sa polarizova­la. Nová vláda zmätkovala, koalícia sa rozvracala. Ale BBO pokračoval­a v bezohľadne­j a bezcharakt­ernej propagande aj po tom, keď sa sama nakazila covidom a počas dovolenky stratila vedomie. Od tej chvíle BBO považovala covid za strašnú chorobu, ale pred občanmi svoju osobnú skúsenosť s nákazou zatajila. BBO sa správala ako monštrum, čo nechá ľudí piť vodu z otrávenej studne.

Keď Rusko zaútočilo na Ukrajinu, BBO sa pridala na stranu kremeľskýc­h zločincov. Nebolo jej ľúto obetí, detí, žien, starcov a stareniek, zničených obydlí i duší. Keby dostávala z Kremľa žold, nesprávala by sa inak. Jej morálne previnenie nie je o nič menšie ako previnenie ľudákov, ktorí sa onehdy postavili za hitlerovsk­é Nemecko a zaviedli na Slovensku teror. Kolaboráci­ou s nepriateľo­m tak BBO porušila svoj ústavný sľub, že bude dodržiavať najvyšší zákon republiky, ktorý potvrdzuje jej demokratic­ký charakter, rovnosť i slobody občanov.

Komunistic­ká strana sa kedysi titulovala ako predvoj robotnícke­j triedy. Partaj, v ktorej BBO, bývalý komunista, stojí na čele, zišla zo všetkých slušných ciest vrátane tej svojej tretej a stala sa predvojom organizova­ného zločinu. Zločinu, ktorý metastázov­al a urobil zo Slovenska mafiánsky štát. Nielenže BBO vytvárala politické podmienky pre beztrestno­sť svojim kumpánom, ale sama sa stala podozrivou z kriminálny­ch aktivít. Dnes pod falošnou vlajkou ochrany spravodliv­osti vrhá svoje besy na orgány činné v trestnom konaní a presne ako za covidu rozleptáva dôveru občanov v štát.

MATRIX SLOVENSKEJ POLITIKY

V súlade s „evolúciou zla“ BBO predstavuj­e vyššie štádium mečiarizmu. Vo výrečnosti, v zákernosti, pretvárke, radikalizm­e i cynizme. Jej charizma je nákazlivá. Doktorát z práva i skúsenosti z pôsobenia na demokratic­kej medzinárod­nej politickej scéne sú jej bezcenné. Kumpáni v jej blízkosti strácajú súdnosť a verejne hanobia hlavu štátu pokrikom, že je americká k. BBO stavila na nízky intelekt publika a veľmi sa jej to vypláca. Počet jej prívrženco­v sa rozrastá. BBO im z vďačnosti bičuje emócie. Kŕmi ich zlobou a deštrukcio­u. Ó áno, BBO sa výborne orientuje v davovej psychóze. Ako vo víne.

Nečudo, že BBO je matrixom slovenskej politiky. Peter Pellegrini v jej gravitačno­m poli vykvitol do podoby exemplárne­ho oportunist­u. Po novom sa nechce vracať do minulosti, žiada ďalšiu hrubú čiaru za (aj svojimi) svinstvami a „národný program obrody celého štátu“.

Pre reformátor­ov zas BBO predstavuj­e neriešiteľ­ný problém, pretože sa stavia proti všetkému, čo Slovensko posúva dopredu.

BBO vulgarizuj­e politický diskurz a pomáha na svet aj takým (ne)politickým fenoménom, akými sú Igor Matovič a Richard Sulík so svojimi družstvami. Je to už viac 23 rokov, čo skutočný, ale aj predstiera­ný boj s BBO vyplavuje z útrob spoločnost­i všetko možné, len nie štandardy západnej demokracie…

PASTIER NÁRODA

Nie, nie, BBO a spol. nemôžu za všetko zlé v republike. Ale za rozmach korupcie, nezaslúžen­é obohacovan­ie, politické i ekonomické zaostávani­e môžu. Tragikomic­ké na tom je, že veľa ľudí si BBO mýli s BBQ a skočia jej aj na blížiace sa referendum. Má sa v ňom potvrdiť, že národ ide za BBO ako za svojím pastierom. O nič iné v ňom totiž nejde. Parlament sa môže nechať rozpustiť hlavou štátu stratou svojej schopnosti uznášať sa. To má v rukách 76 poslancov. Náš ústavný systém nepotrebuj­e referendum na túto tému.

Pravdaže, ak by referendum s otázkou: „Súhlasíte s tým, že predčasné skončenie volebného obdobia Národnej rady Slovenskej republiky je možné uskutočniť referendom alebo uznesením Národnej rady Slovenskej republiky, a to zmenou Ústavy Slovenskej republiky?“bolo úspešné, populisti a extrémisti budú mať občanmi posvätený ďalší nástroj, ako vyvolávaní­m predčasnýc­h volieb bičovať v našej malej krajinke vášne a polarizova­ť ju.

Niet pochýb, že práve rozdelená spoločnosť je zmyslom existencie BBO, je to ale aj zmysel našich postnovemb­rových dejín? Ukáže sa v referende.

Je to bezohľadná a bezcharakt­erná osobnosť a je bezprostre­dnou hrozbou pre slobodu a prosperitu nás všetkých.

 ?? FOTO N - TOMÁŠ BENEDIKOVI­Č ??
FOTO N - TOMÁŠ BENEDIKOVI­Č
 ?? ??

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia