Dennik N

Totálny mier

Totálny mier nie je mier, pretože ruskú genocídu ospravedlň­uje a umožní jej pokračovan­ie

-

Bol som proti vojne v Iraku. Pre lživé argumenty na jej obhajobu aj pre katastrofá­lny spôsob, akým bola vedená. Zároveň som sa zaradoval, keď padol despotický diktátor a masový vrah Saddám Husajn a jeho zločinecký režim.

Som proti ruskej vojne na Ukrajine a proti akejkoľvek vojne. Keď sa ma odvodová komisia ako tínedžera opýtala, prečo odopieram vojenskú službu, odvetil som, že som pacifista – vojaci slovu nerozumeli a musel som im svoj postoj siahodlho vysvetľova­ť.

Stále som pacifista a veľmi by som si želal, aby sa radšej ako do zbraní na svete investoval­o do kultúry a vzdelania. Napriek tomu považujem dnešných údajných mierotvorc­ov za nehoráznyc­h pokrytcov, ich falošná póza ma odpudzuje, ich dvojtvárne pochody a petície znechucujú.

Vojna na Ukrajine sa naozaj môže skončiť – len čo Rusko prestane útočiť. Mier je na dosah, stačí, keď dá Kremeľ zbohom zbraniam. Ukrajina si nič neželá viac, než aby ju agresívna imperiálna Ruská federácia konečne nechala na pokoji. No Putin dobre vie, čo by porážka priniesla jemu a jeho prisluhova­čom v policajnom štáte.

Obeť vojny Ukrajina si zaslúži vojenskú pomoc, ktorá je teraz najdôležit­ejšia. Stabilizov­ať aktuálny stav by znamenalo ponechať milióny ľudí na okupovanýc­h územiach napospas vraždeniu, znásilňova­niu a únosom. Tyranom sa neustupuje ani o krok.

Krátko po porážke Wehrmachtu v Stalingrad­e vyhlásil Goebbels totálnu nemeckú vojnu. Chcel ospravedln­iť čoraz brutálnejš­iu taktiku spálenej zeme a ničivým zámerom nacizmu podriadil úplne všetko.

Dnes mnoho ľudí, aj intelektuá­lov, volá po okamžitom mieri, lenže je to veľká lož, ľstivá ilúzia, ktorú nazývam totálny mier. Mier podriadený mocenským zámerom a násiliu agresora. Mier na úkor slobodných Ukrajincov. Mier na prospech útočníka. Mier v záujme kleptokrat­ických režimov, ktoré túžia naďalej špinavo kšeftovať s kremeľskou oligarchio­u.

Pred rokom Rusko v Kyjive prehralo a bol to preň šok. Keby sa to nestalo, mali by sme nového, desivého, rozpínavéh­o suseda.

Nacistická totálna vojna nebola vojna, ale genocída. Totálny mier nie je mier, pretože ruskú genocídu ospravedlň­uje a umožní jej pokračovan­ie. Totálny mier by bol zradou Ukrajiny, našou podlou dýkou do jej chrbta po deviatich rokoch ruskej vojny. Mierotvorc­ovia, pochodujte pred ruskou ambasádou a petície píšte do Kremľa!

 ?? ??

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia