Dennik N

Komunisti sú za Tarabovou čiarou

Na prvý pohľad by spojenie nacionalis­tov s krajnou ľavicou nedávalo zmysel, ale prienikov majú dosť

- TOMÁŠ GÁLIS komentátor

Nezandbate­ľný vplyv na to, či sa Robertovi Ficovi podarí zostaviť vládu, bude mať aj to, či sa do parlamentu dostane Slovenská národná strana. SNS sa síce dlhodobo pohybuje pod prahom zvoliteľno­sti, ale v posledných týždňoch sa spojila s tromi menšími nacionalis­tickými subjektmi, z ktorých najznámejš­í je Život Tomáša Tarabu. No zrejme práve on ďalšiu integráciu zastavil.

Iste, nevieme presne, koľko hlasov by extrémisti z Komunistic­kej strany Slovenska SNS priniesli, ale vzhľadom na počet členov by to pár tisíc byť mohlo. To sa nezdá veľa, ale ako ukázali posledné voľby, rozdiel medzi parlamentn­ým bytím a nebytím môže robiť aj pár stoviek voličov.

Na prvý pohľad by spojenie nacionalis­tov s krajnou ľavicou nedávalo zmysel, ale prienikov by nemuselo byť málo – počnúc zahľadenos­ťou do Ruska a kritikou euroatlant­ických inštitúcií cez kritiku progres iv isti c kých tém po sociálny populizmus.

Dankovi na zjazde KSS zjavne neprekážal­i ani portréty masových vrahov a symboly totalitnéh­o režimu a, naopak, šéf KSS Jozef Hrdlička sa pred časom vyjadril, že aj oni chcú (Sodoma, Gomora!) obhajovať kresťanské hodnoty.

Ktovie, či im to Taraba len neverí alebo nechce, aby mu bolo v tomto sektore ešte tesnejšie, v každom prípade, spájanie s komunistam­i bolo cez jeho čiaru. Nevieme s istotou, či by sa SNS s nimi do parlamentu dostala a bez nich nie. No v tejto neistej situácii poteší aj taká drobnosť, keď sa jeden odpudivý subjekt nespojí s ďalšími.*

Dankovi na zjazde KSS zjavne neprekážal­i ani portréty masových vrahov a symboly totalitnéh­o režimu.

 ?? ??

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia