Dennik N

Zrazil sa so semaforom

Predstavte si, že sa z Andreja Danka stane prezident

- FILIP OBRADOVIČ editor a komentátor

Andrej Danko je samostatný žáner, čo potvrdil aj v pondelok na tlačovej konferenci­i, kde definitívn­e oznámil svoju prezidents­kú kandidatúr­u.

Vo svojom prejave sa raz prihováral voličom SNS, potom voličom Smeru, samostatne Petrovi Pellegrini­mu i Robertovi Ficovi a nakoniec z toho bola zábava pre všetkých, ktorí mali možnosť pozrieť si jeho vystúpenie.

Predseda SNS vyhlásil, že sa rozhodol kandidovať, lebo nerozumie konaniu Roberta

Fica. Nerozumie, prečo nejde za prezidenta kandidovať predseda Smeru, a nerozumie, prečo opakuje tú istú politickú chybu, keď verí Petrovi Pellegrini­mu, ktorý ho už raz zradil.

On, Andrej Danko, nezradí, nikdy nezradí Roberta Fica ani Smer, ani vládnu koalíciu, lebo „nemá na výber“, keďže SNS sa nikdy nemôže spojiť s opozíciou.

Andrej Danko kandiduje preto, aby nebol zradený volič SNS, a preto aj prosí voličov Smeru, aby pri voľbe zvážili jeho kandidatúr­u.

Predseda SNS má obavu, že keď sa Peter Pellegrini stane prezidento­m a získa silu, zradí vládnu koalíciu, preto by mal byť prezidento­m Robert Fico.

Peter Pellegrini môže byť premiérom, bol by dobrým premiérom, už ním raz bol a SNS i Andrej Danko by ho podporili a fungovalo by to. Ale za prezidenta ho Andrej Danko osobne nikdy nepodporí, lebo prezident musí mať určité hodnoty a Peter Pellegrini ich nezastáva.

Predsedovi Hlasu ďalej povedal, že keď chce boj, tak bude boj, ale zároveň chce mať istotu, že Hlas zotrvá vo vládnej koalícii. Lebo vládna koalícia musí vydržať.

Andrej Danko nebude počúvať, že jeho najväčšie kauzy sú „nejaké“výložky, že ohne semafor, že ho pošpiňujú. Má 50 rokov, dosť skúseností a dosť silný príbeh v oblasti, ktorej sa venoval. Je rád, že teraz vytvorili ministerst­vo cestovného ruchu a športu.

A myslí si, že je najvyšší čas, aby v mnohých veciach ukázal, že mu nebude „nejaký Korčok“, ktorý fňukal v jeho kancelárii, hovoriť, že fňuká, lebo ten, kto ho pozná, vie, aký je.

Medzičasom sa SNS pohybuje pod piatimi percentami a jej predseda robí, čo môže, aby jej pád pokračoval. Sľubne si počína aj v rebríčku dôveryhodn­osti – v decembri mu verilo neuveriteľ­ných takmer 29 percent ľudí, na konci januára „len“21 percent.

Nechajme ho tú prácu dokončiť. Najlepšie mu to ide, keď sa na nič nehrá.

Predsedovi Hlasu ďalej povedal, že keď chce boj, tak bude boj, ale zároveň chce mať istotu, že Hlas zotrvá vo vládnej koalícii. Lebo vládna koalícia musí vydržať.

 ?? ??

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia