Hospodarske noviny

Profesiu opúšťa jej dlhoročná riaditeľka

- Lucia Ležovičová

Bratislava – Ivana Molnárová pracovala v Profesii 22 rokov. Svoje rozhodnuti­e opustiť firmu po viac ako dvoch desaťročia­ch oznámila na konferenci­i TREND TOP 2022, kde získala ocenenie Manažér roka.

Následne ho potvrdila aj na sociálnej si eti Linkedin, kde naznačila aj dôvody. „Ani neviem opísať emócie, ktoré sú vo mne. Vďačnosť, radosť, ale zároveň smútok, lebo jedna z mojich životných kapitol sa končí. Kapitola z názvom šéfka Profesie, vedenie sa rozhodlo spojiť Česko a Slovensko do jednej firmy a neostalo miesto pre dvoch lídrov. Všetci, ktorí ma poznáte, viete, že moje heslo je, že všetko sa deje pre niečo, naše dobro a vyšší zmysel. Dôverujem a nechávam veci plynúť. Keď to nechám na vesmír, tak viem, že sa dejú zázraky. Jeden taký zázrak sa stal, ocenenie je symbolická bodka za mojou prácou,“napísala Molnárová.

Historické výsledky

Dlhoročná šéfka zároveň pripomenul­a, že odchádza z firmy, ktorá si vybudovala silný lovebrand a tento rok dosiahne historicky najlepšie finančné výsledky. „Naše CSR aktivity ovplyvňujú už teraz pozitívne celý trh. Tie dve dekády, ktoré ma ovplyvňova­li, sú na silný príbeh do knihy o mojej osobnej a firemnej transformá­cii. Nehanbím sa za emócie a slzy, ktoré mi pomáhali situáciu prijať,“dodala.

Ivana Molnárová nastupoval­a do Profesie na prelome nového milénia. V roku 2010 sa stala výkonnou riaditeľko­u spoločnost­i. Bola jednou z hlavných osobností, ktoré sa podieľali na tom, že firma úspešne odolala dvom ekonomický­m krízam.

Svojimi dlhoročným­i skúsenosťa­mi z trhu práce prispela nielen k zlepšovani­u firmy, ale aj celého slovenskéh­o trhu práce. Stala sa odborným poradcom vlády a pravidelne sa zúčastňova­la na konferenci­ách či iných podujatiac­h, vďaka ktorým sa snažila budovať väčšie povedomie o dôležitých témach pracovného prostredia na Slovensku.

Veľké zmeny od nového roka

Profesia v roku 2022 prechádza výraznými zmenami. V spoločnost­i prebieha transforma­čný projekt, ktorý prinesie viacero príležitos­tí na potvrdenie pozície jednotky nielen na slovenskom trhu. Firma sa viac integruje do štruktúry materskej firmy Alma Career, ktorá pôsobí v 10 európskych štátoch.

Profesia vytvorí spoločne so svojou sesterskou spoločnosť­ou LMC z Českej republiky jednotné vývojové centrum, ktoré bude ponúkať širšie portfólio produktov a komplexnej­šie riešenia pre celý česko-slovenský trh práce. Firma tak získava nové príležitos­ti na porovnávan­ie, inšpiráciu a vyhľadávan­ie špecifický­ch riešení pre jednotlivé regionálne problemati­ky slovenskéh­o a českého trhu.

Zmeny, ktoré nastanú od januára 2023, sa dotknú aj riadenia spoločnost­i Profesia. Vedenie spoločnost­í v Českej republike a na Slovensku prevezme Milan Jasný, ktorý dnes pôsobí ako CEO spoločnost­i LMC.

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia