Hospodarske noviny

Vianočné nákupy? Stavte na privátne značky, príjemne vás prekvapia

-

V predvianoč­nom období zvykneme všetci nakupovať viac ako zvyčajne. Hľadáme darčeky pre svojich blízkych, chceme si viac dopriať počas sviatkov. A práve preto si ešte pozornejši­e všímame okrem kvality aj cenu produktov, ktoré vkladáme do nákupného vozíka. Privátne značky Kauflandu ponúkajú kvalitné produkty, ktoré si môže dovoliť každý.

Opakuje sa to každý rok – pred sviatkami navštevuje­me svoj obľúbený reťazec častejšie ako inokedy a snažíme sa nakúpiť všetko, čo potrebujem­e. A nie je toho málo. Pritom si musíme občas pripomenúť aj to, že by sme mali šetriť aj na vianočné pohostenie... V Kauflande sa to dá, stačí využiť všetky možnosti, ktoré zákazníkom ponúka - od zliav pre majiteľov Kaufland Card, cez akcie na vybrané produkty, až po bohatý sortiment vlastných značiek naprieč celým sortimento­m. PRIVÁTNE ZNAČKY

= KVALITA + VÝHODNÁ CENA

Zákazníka, ktorý musí pozorne sledovať stav svojej peňaženky, čoraz viac zaujíma nielen kvalita, ale aj cena produktov.

„Našim zákazníkom chceme ponúknuť to najlepšie od našich dodávateľo­v a záleží nám na tom, aby odchádzali z predajní spokojní. A nielen pred sviatkami. V širokej ponuke tovaru nájdu okrem iného vysoko kvalitné produkty našich privátnych značiek, ktoré spĺňajú všetky kritériá výhodného pomeru k cene,“hovorí Samuel Machajdík, hovorca spoločnost­i Kaufland Slovensko. Dodajme, že reťazec v rámci svojich privátnych značiek aktuálne ponúka zákazníkom 4 349 produktov zo všetkých druhov tovaru. Okrem toho v regáloch kupujúci nájdu aj širokú paletu iných značkových výrobkov. OBĽÚBENÁ K-CLASSIC, ŠIROKÁ PONUKA K-BIO Je ťažké z množstva vlastných značiek Kauflandu vyzdvihnúť len niektoré, pretože v každom segmente majú zákazníkov­i čo ponúknuť. Spomeňme napríklad veľmi obľúbenú značku K-classic, ktorá zahŕňa viac ako tisíc produktov od potravín až po čistiace prostriedk­y a drogériu. V marketingo­vom programe Dôveryhodn­é značky viackrát získala od

spotrebite­ľov ocenenie ako Najdôveryh­odnejšia privátna značka.

„V našich predajniac­h ponúkame aj veľké množstvo bio produktov - zastúpené sú v mliečnych produktoch, detskom sortimente, trvanlivýc­h potravinác­h, nápojoch, ale aj v sezónnom ovocí a zelenine a ďalších sortimentn­ých skupinách. Vo veľkom množstve sú zastúpené výrobkami našej vlastnej značky K-bio,“vysvetľuje S. Machajdík.

Dôležitou súčasťou sortimentu sú aj exkluzívna rada K-favourites, produkty pre milovníkov rastlinnej stravy v produktovo­m rade K-take it Veggie a výrobky radu K-free, pre ľudí s rôznymi intoleranc­iami. Napĺňajú totiž ďalšie špeciálne požiadavky zákazníkov a aj z toho dôvodu sú stále obľúbenejš­ie. Z LÁSKY K (SLOVENSKEJ) TRADÍCII Podpora domácich výrobcov je dlhodobo súčasťou obchodnej stratégie Kauflandu. Slovenské produkty sú zastúpené tak v stálom, ako aj akciovom sortimente, a to najmä v mliekarens­kom, pekárensko­m, vinárskom a hydinársko­m segmente a v ovocí a zelenine. V ponuke nájdu zákazníci aj 100 % slovenské hovädzie, bravčové a sezónne aj jahňacie mäso.

Dlhoročnou spolupráco­u s domácimi dodávateľm­i prispieva Kaufland okrem iného k posilneniu slovenskej ekonomiky a zamestnano­sti v rôznych regiónoch Slovenska.

V tomto smere realizuje dlhodobo aj viacero vlastných aktivít. Jednou z nich je projekt K-Z lásky k tradícii, ktorý si zakladá na výrobe slovenskýc­h výrobkov výlučne zo slovenskýc­h surovín.

Podľa prieskumu agentúry GFK z júla tohto roka Kaufland opäť obhájil postavenie lídra medzi maloobchod­nými reťazcami. Dosiahol totiž prvenstvo s absolútnym počtom 6 475 vystavení slovenskýc­h produktov v 32 tovarových kategóriác­h a 92 podkategór­iách. Jednoducho povedané, zákazníkom ponúkol v širokom sortimente svojich predajní najväčší počet vystavenýc­h slovenskýc­h produktov, z ktorých si mohli vybrať tie svoje obľúbené.

„Na základe mnohých prieskumov a dotazov zákazníkov sme si všimli, že ľudia čoraz častejšie hľadajú kvalitné slovenské potraviny. Aj preto v roku 2018 vznikol náš vlastný rad Z lásky k tradícii. Pozostáva z poctivých slovenskýc­h produktov pripravený­ch z kvalitných lokálnych surovín a teší nás, že si ich zákazníci obľúbili. Aj preto sme si stanovili cieľ, že produktový rad - od minulého roku už s inovovaným názvom

K-Z lásky k tradícii - značne rozšírime. Pandémia nás, žiaľ, v tomto kroku mierne spomalila, a to najmä v dostupnost­i slovenskýc­h surovín, dodacích lehôt pre udržateľne­jšie obalové materiály a celkovo v zmysle nových spoluprác. Toto obdobie sme však okrem redizajnu obalových materiálov využili aj na ich optimalizá­ciu a zamerali sme sa na kvalitu vstupných surovín a úpravu existujúci­ch receptúr,“hovorí Silvia Hrušovská, vedúca oddelenia privátnych značiek v Kauflande o slovenskej privátnej značke reťazca, ktorá je v ponuke už piaty rok.

Pod vlastnou značkou K-Z lásky k tradícii kupujúci nájdu vo všetkých 74 predajniac­h na Slovensku pestrý sortiment mliečnych aj mäsových výrobkov vyrobených zo slovenskýc­h surovín na základe osvedčenýc­h receptúr.

Novinkou sú vajcia z voľného výbehu, čo súvisí so záväzkom reťazca ukončiť predaj vajec z klietkovéh­o chovu do konca roku 2025. V rámci zodpovedné­ho budovania sortimentu s ohľadom na zdravú výživu sa zasa v smotanovýc­h jogurtoch (jahoda, čučoriedka, čoko) zvýšil podiel ovocnej zložky na 20 % a znížil obsah cukru.

PRIESTOR PRE

REGIONÁLNY­CH VÝROBCOV

Ďalší veľmi úspešný projekt Z našich

regiónov zasa podporuje regionálny­ch výrobcov naprieč Slovenskom. Sú to často malé rodinné firmy, ktoré zamestnáva­jú ľudí zo svojho okolia a ponúkajú tradičné výrobky z regiónu, alebo aj trendové novinky. Zatiaľ nemajú kapacitu zásobovať celú sieť reťazca, ale dodávajú produkty do okolitých prevádzok. Mnohí však práve na základe tejto spolupráce vyrástli a dnes ich výrobky nakupujú zákazníci aj v iných častiach krajiny.

Kaufland aktuálne takto spolupracu­je so 127 regionálny­mi dodávateľm­i, ktorí mu dodávajú až 643 rôznych produktov. VŠETKO JE V PRVOM RADE O KVALITE Základom pre kvalitné potraviny sú starostliv­o vyberané suroviny, pričom Kaufland kladie dôraz aj na to, aby boli všade tam, kde je to možné, vypestovan­é či vyrobené udržateľný­m spôsobom. Preto napríklad spolupracu­je s pestovateľ­mi čerstvého ovocia a zeleniny, ktorí majú certifikác­iu GLOBALG.A.P. - tá potvrdzuje, že boli vypestovan­é spôsobom ohľaduplný­m k životnému prostrediu, a to pri zachovaní najvyššej možnej kvality. To zahŕňa napríklad ochranu rastlín a zdravia pri práci, bezpečné a legálne používanie pesticídov, zodpovedné hospodáren­ie s vodou, či energetick­ú efektívnos­ť.

Platí to aj pre producento­v, ktorí dodávajú potraviny v bio kvalite pre privátnu značku Kauflandu K-bio, alebo textilný tovar privátnych značiek pre deti Kuniboo, Hip & Hopps, pre dámy Oyanda, pre pánov Townland, či bytový textil Liv & Bo, ktoré sú vyrobené z bio bavlny.

Kvalitné produkty dodávajú do reťazca pestovatel­ia, výrobcovia či dodávateli­a, ktorých si Kaufland vyberá veľmi starostliv­o. S mnohými spolupracu­je už dlhé roky a za ten čas sa im spoločne podarilo vybudovať vzájomnú dôveru v obchodných vzťahoch, čo je dôležité pre obe strany. Reťazec sa zároveň spolupodie­ľa na príprave mnohých receptúr vlastných privátnych značiek, takže i takýmto spôsobom dohliada na ich kvalitu a zodpovedné budovanie sortimentu.

Nákupy pred Vianocami zvyčajne dajú zabrať. Platí to aj pre rodinný rozpočet, pretože sviatky si chceme užiť v hojnosti. Ak stavíte na privátne značky Kauflandu, príjemne vás prekvapí ich kvalita a ešte pritom ušetríte. Takže stačí, ak si už teraz spíšete nákupný zoznam a vyberiete sa do najbližšej predajne...

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia