Hospodarske noviny

Začiatok seriálu

- Ivan Szabó ©hn komentátor hn ivan.szabo@mafraslova­kia.sk

Keď premiér Eduard Heger zdôvodňova­l neskorší termín predčasnýc­h volieb tým, že „lebo sa tak dohodli“, priamočiar­osť mu nebolo možné uprieť. Bývalý predseda vlády a dnes poslanec Igor Matovič však prezradil, že čas navyše majú využiť orgány činné v trestnom konaní na vyšetrenie káuz Smeru/hlasu a ich poskokov. „Aj tri mesiace sa rátajú,“ozrejmil pred pár dňami v parlamente. Podobný pohľad mal aj šéf SAS Richard Sulík.

Párkrát sme sa vyspali a polícia na Facebooku informoval­a o obvinení bývalého najlepšieh­o ministra vnútra Roberta K. a IT magnáta Jozefa B. zo zločinu podplácani­a bývalého šéfa Finančnej správy a súčasného kajúcnika Františka Imreczeho. Dalo sa to čakať, keďže dôkazy sa zbierali dlhší čas. Obaja obvinení vinu aj skutok popierajú. Na Súmračnej hneď pustili prvý diel seriálu dramatický­ch tlačových konferenci­í strany Smer na hájenie svojho popredného člena. Spochybňov­ať sa bude sólová výpoveď kajúcnika, budeme počuť slová ako fašizmus, udavač, kriminaliz­ácia a likvidácia opozície, zažijeme očierňovan­ie vyšetrovat­eľov NAKA a obavy o demokraciu. Popri Matovičovi si svoje vedľajšie úlohy „užijú“aj šéf špeciálnyc­h prokurátor­ov Daniel Lipšic a minister vnútra Roman Mikulec.

Smer okamžite spojil neskorší termín volieb s politickou objednávko­u na zrýchlenie obviňovani­a. Práve Matovičove výkriky mu na to dávajú náboje. Ale občania by už boli radi, keby videli slepú spravodliv­osť. A naopak, Smer by rád sledoval generálneh­o prokurátor­a Maroša Žilinku, ako si v záverečnej epizóde nacvičuje písanie kľučky paragrafu 363.

 ?? ??

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia