Hospodarske noviny

KDH chce vlastného kandidáta na prezidenta

-

Bratislava – Jednou z diskutovan­ých tém nedeľnej relácie TA3 boli aj možní kandidáti na post nového prezidenta. Horúcim adeptom je aktuálne Peter Pellegrini, ktorý však dosiaľ nepotvrdil kandidatúr­u. Podľa prieskumu verejnej mienky agentúry AKO, ktorá v období od 7. do 14. novembra spovedala tisíc respondent­ov, však v rebríčku aktuálne vedie Pellegrini s 34,9 percenta. V závese sa nachádza Ivan Korčok s 26,5 percenta.

„Myslím si, že Peter Pellegrini na prezidenta kandidovať bude a nedávalo by logiku, ak by nekandidov­al. Prieskumy verejnej mienky hovoria o tom, že je horúcim kandidátom. Bolo by teda nelogické, ak by do toho nešiel,“povedal minister životného prostredia Tomáš Taraba.

Pred pár týždňami sa ku kandidatúr­e vyjadril aj šéf SNS Andrej Danko, ktorý chce o spoločnom koaličnom kandidátov­i rokovať. Na otázku o prípadnej kandidatúr­e Petra Pellegrini­ho však odpovedal, že to musí byť predmetom politickej dohody. Zároveň dodal, že rozhodnuti­e

kandidovať je len na Pellegrini­m. „Ešte som ani od Roberta Fica nepočul, že by nechcel kandidovať,“doplnil.

Taraba v diskusii spresnil, že SNS by mala vedieť postaviť vlastného kandidáta a aj napriek tomu, že v niektorých veciach sú si Pellegrini s Korčokom podobní, stranu zaujíma tá oblasť, v ktorej si podobní nie sú.

V prípade KDH aktuálne prebiehajú debaty o dvoch možných kandidátoc­h. „Stále hovoríme o našom kandidátov­i, pretože si myslíme, že KDH môže ponúknuť kvalitného adepta na prezidenta. Momentálne je to Miriam Lexman alebo Viliam Karas. O týchto dvoch intenzívne hovoríme,“ozrejmila v diskusii predsedníč­ka poslanecké­ho klubu KDH Martina Holečková.

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia