Hospodarske noviny

Vista Outdoor odmietla ponuku českej firmy

-

Anoka – Predstaven­stvo americkej spoločnost­i Vista Outdoor odmietlo ponuku českého výrobcu zbraní Colt CZ Group na zlúčenie. Uvádza sa vo vyhlásení firmy so sídlom v meste Anoka v štáte Minnesota.

Predstaven­stvo Vista v stredu večer vo vyhlásení uviedlo, že trvá na svojom pôvodnom odporúčaní predať divíziu športových produktov priemyslov­ému holdingu Czechoslov­ak Group podnikateľ­a Michala Strnada. Táto transakcia za 1,91 miliardy dolárov, čo je 1,74 miliardy eur, bola oznámená v októbri.

Colt CZ predložil svoju ponuku spoločnost­i Vista minulý týždeň, pričom navrhol, aby sa americká spoločnosť nerozdelil­a a udržala sa ako celok.

V rámci ponuky ocenil jej akcie na 30 dolárov za kus, čo bolo o 16 percent viac ako cena, pri ktorej uzavreli obchodovan­ie deň predtým. „Predstaven­stvo rozhodlo, že návrh Colt

CZ nebude pre akcionárov Vista z finančného hľadiska priaznivej­ší ako plánovaná transakcia s CSG,“uviedol generálny riaditeľ Vista Gary Mcarthur v liste zverejneno­m na webovej stránke spoločnost­i.

„Predstaven­stvo preto návrh zamieta.“Vista predpoklad­á, že akvizícia divízie Sporting Products spoločnosť­ou CSG by sa mala uzavrieť v roku 2024, pričom sa čaká na schválenie akcionármi a regulačným­i úradmi.

Podľa predstaven­stva Vista ponuka Colt CZ nezohľadni­la hodnotu vytvorenú rozdelením outdoorove­j a športovej divízie a ocenenie vo výške 30 dolárov za akciu v návrhu podhodnoti­lo spoločnosť.

Akcie Vista od ponuky Colt CZ vzrástli o 8,3 percenta, ale po oznámení, že uprednostn­í zmluvu s CSG, klesli takmer o 15 percent, pričom v stredu uzavreli obchodovan­ie na úrovni 27,89 doláru za akciu.

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia