Hospodarske noviny

Z priateľstv­a však nakoniec bola láska

-

Katarína: Si vizionár a umelec, vidíš veci, ktoré nik iný nevidí, a máš veľké srdce. Máš ten dar od Boha, na ktorý však treba peniaze, a túto oblasť ovládam ja.

Zsolt: Ja som plyn, ty brzda a všetko ostatné v aute, pretože len s plynom sa jazdiť nedá. Vďaka tebe máme peniaze, v opačnom prípade by sme mali veľa podnikania a možno žiadne peniaze.

Katarína: Po tých rokoch vidím, samozrejme, aj tvoje slabé stránky, ale som na teba pyšná a veľkej empatii som sa naučila od teba.

Zsolt: Si racionálna, v čom veľakrát medzi nami vznikli aj škriepky počas rokov. A keď mi povieš, že máme peniaze navyše, okamžite ich dokážem minúť (smiech). Často si robím žarty, že som zlatokop, lebo mám bohatú manželku, ktorá drží všetky peniaze. Si seriózna časť nášho biznisu. Katarína: Drží a spája nás aj viera.

ŠKRIEPKY AJ DOMÁCNOSŤ

Katarína: Máme zásadu nejsť spať pohádaní. Ja som taliansky typ, vybuchnem, všetko, čo ma hnevá, ti poviem, a som pokojná. Je to už potom pre mňa uzavreté, môže sa ísť ďalej. A ty nie si konfliktný typ.

Zsolt: Je dôležité povedať, že som dospel do veku, že radšej budem mať pokoj ako pravdu (úsmev).

Katarína: Keď sa nezhodneme, týka sa to práce.

Zsolt: Ja mám napríklad pred sebou nepreroben­ý kaštieľ, do ktorého treba investovať necelých päť miliónov eur, takže chcem stále investovať. Ty až tak nie.

Katarína: Hlavne ide o to, že by si si nemal pliesť tržbu so ziskom (úsmev). V tom máš medzery. Takže občas ti už musím povedať, skoro ťa až prosiť, aby si už nič nemíňal. Vždy totiž musíme mať aj rezervu. V tomto je to s tebou ťažké (povzdych). Ale tichá domácnosť nehrozí, sme manželia, tak sa musíme udobriť, a je zbytočné hnev naťahovať.

Zsolt: Ak niekto urobí chybu – čiže ty, vždy sa prichádzam ospravedln­iť ja (smiech).

Katarína: Ja sa držím hesla, že sa treba ospravedln­iť, aj keď máme pravdu. To učím aj deti. Je to lepšie ako konflikty. Zsolt: Rozdelenie v domácnosti vysvetlím jednoducho – ja totiž ani neviem, ako sa zapne vysávač. Preto stále dúfam, že nezomriem ako druhý z nás dvoch. Všetko u nás doma robíš ty a keď toto budú čítať iní muži, určite ťa hneď začnú hľadať.

Katarína: Všade, doma aj v práci, musím mať všetko tip-top. Ty by chcel mať skôr neporiadok a pohodu. Ja mám rada režim a poriadok, vtedy som spokojná. ■

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia