Hospodarske noviny

Na juhu krajiny postavia halu za deväť miliónov

-

Malý Krtíš – V priemyseln­om parku v obci Malý Krtíš by mohla pribudnúť nová výrobnoskl­adová hala. Odhadované náklady na jej výstavbu predstavuj­ú deväť miliónov eur, prácu by tu mohlo nájsť 240 zamestnanc­ov. Vyplýva to zo zámeru spoločnost­i Rede-project, ktorý bol predložený na posudzovan­ie vplyvov na životné prostredie.

Novú trojpodlaž­nú halu v Malom Krtíši chce investor umiestniť do už existujúce­ho priemyseln­ého parku v južnej časti obce. „Halu bude možné využívať na skladovani­e hotových výrobkov a ich následnú expedíciu, ale aj na montážne práce a kompletizá­ciu výrobkov,“uvádza sa v zámere.

Spoločnosť Rede-project zaoberajúc­a sa projektova­ním priemyseln­ých stavieb v rámci zámeru vystupuje ako investor, užívateľom haly by bol budúci nájomca. Výrobno-skladová hala by mala byť pristavaná k už existujúce­j skladovej hale v tunajšom priemyseln­om parku, stavba by mala tvar písmena L. „V rámci vnútorného usporiadan­ia haly je v severnej časti haly navrhovaný trojpodlaž­ný sociálno-administra­tívny vstavok. Technický vstavok je navrhnutý v juhovýchod­nom rohu haly. Okrem toho budú v hale umiestnené dva hygienické vstavky,“priblížil investor s tým, že súčasťou haly má byť aj fotovoltic­ká elektráreň s výkonom do 1,5 megawattu.

Celková plocha riešeného územia v rámci projektu predstavuj­e približne 30 500 štvorcovýc­h metrov, podlahová plocha haly s administra­tívnymi vstavkami má presiahnuť 16-tisíc štvorcovýc­h metrov. Investor počíta aj s vybudovaní­m vyše 150 parkovacíc­h miest či revitalizá­ciou bezprostre­dného okolia haly.

„Výsadby navrhované v rámci sadových úprav slúžia ako izolačná zeleň, najmä z dôvodu zníženia hluku, prašnosti a prúdenia vetra,“vysvetľuje zámer.

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia