Hospodarske noviny

Glosárov výkon zaujal aj trénera Frühaufa

-

Zvolen – Slovenský hokejový brankár Vladimír Glosár má za sebou víťazný debut za reprezenta­čný Atím. Vo Zvolene sa v úvodnom stretnutí dvojzápasu s Nemeckom 24 zákrokmi podieľal na triumfe slovenskéh­o výberu 5:2.

„Veľmi som si to užil. Chalani zabojovali, otočili zápas a teraz sú tie pocity najlepšie. Vôbec mi to zatiaľ nedochádza, popravde som sa sústredil tak, že si ani nepamätám zápas. Asi si ho budem musieť pustiť znovu, aby som to precítil, pretože som sa sústredil na svoj výkon a pomoc chalanom,“uviedol po zápase 25ročný Glosár, ktorý si na prvý zákrok počkal až do siedmej minúty.

Najviac práce mal v prostredne­j časti hry, v ktorej čelil až 14 strelám Nemcov, z toho za jeho chrbtom skončil iba pokus Jana Nijenhuisa z 39. minúty. Rovnaký hráč Glosára prekonal aj v 45. minúte, keď hostia odskočili Slovákom už na rozdiel dvoch gólov. Napriek tomu dvojka extraligov­ých Michalovie­c pôsobila v bránkovisk­u koncentrov­ane.

„Nastavenie som mal také ako na každý iný zápas v lige. Vymýšľať niečo nové by nemalo zmysel. Na ten prvý zákrok som si počkal, ale ako išli minúty a pribúdali zákroky, tak rástlo aj moje sebavedomi­e,“povedal takmer dvojmetrov­ý brankár, ktorý v tejto sezóne odchytal v Tipos extralige iba deväť stretnutí, keďže chrbát kryje stabilnému členovi slovenskej reprezentá­cie – Stanislavo­vi Škorvánkov­i.

Glosár, ktorý väčšinu sezóny odchytal za prvoligový HK Trebišov, urobil výborný dojem aj na asistenta trénera Petra Frühaufa. „Podržal nás. Po druhom inkasovano­m góle si našiel dva ťažké puky a dodal nám nádej v to, že dokážeme duel otočiť. Mňa úprimne príjemne prekvapil,“dodal kouč.

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia