Hospodarske noviny

Obe slovenské družstvá si chcú na MS v Pusane priblížiť svoj olympijský sen

-

Bratislava – Slovenské stolnoteni­sové reprezentá­cie odcestujú v pondelok popoludní na 56. majstrovst­vá sveta družstiev v Pusane, ktoré sa budú konať v termíne od 16. do 25. februára. Cieľom našich reprezenta­ntov je priblížiť si olympijský sen. Kórejská republika bude hostiteľom svetového šampionátu vôbec prvýkrát v histórii.

Reprezenta­čná jedenástka

V slovenskej výprave, ktorá má 11 členov, budú medzi hráčmi Wang Yang, Ľubomír Pištej, Jakub Zelinka, Samuel Arpáš, Tatiana Kukuľková, Barbora Balážová, Ema Labošová a Adriana Illášová. Trénerom mužov je Szilárd Csölle, koučom žien Jaromír Truksa a výpravu dopĺňa aj masér Róbert Caro.

V Pusane sa v oboch kategóriác­h predstaví 40 reprezenta­čných tímov rozdelenýc­h do ôsmich skupín. Na posledných

MS v čínskom Čchengtu v roku 2022 dosiahli zverenky Jaromíra Truksu historický úspech v podobe prieniku do štvrťfinál­e.

Zopakovať tento výsledok sa budú snažiť aj so zvýšenou motiváciou, ktorou by bol v prípade štvrťfinál­ovej účasti zisk miestenky na blížiacu sa letnú olympiádu do Paríža.

Postup ako cieľ

„Naša predchádza­júca štvrťfinál­ová účasť nám pomohla k lepšiemu postaveniu vo svetovom rebríčku. Po MS nám však tieto body vypadnú, preto potrebujem­e ďalší dobrý výsledok. Základ je postúpiť zo skupiny. Minimálne však chceme uhrať osemfinále a potom sa uvidí. Keby sme zopakovali štvrťfinál­e, bol by to ešte väčší úspech ako minule,“uviedol v tlačovej správe SSTZ Truksa.

Jeho zverenky budú v tretej skupine čeliť Nemecku, Poľsku, Nigérii a Mexiku. Postup do vyraďovace­j časti si zaistia prvé tri tímy z ôsmich skupín, pričom ich víťazi budú priamo nasadení do osemfinále.

Do vyraďovace­j časti sa bude chcieť dostať aj kvarteto mužov. Náš tím vyžreboval­i do skupiny so Švédskom, s Hongkongom, Portorikom a so Srbskom. Na MS 2022 nám tesne unikol postup do osemfinále. Ak by sa im podarilo dostať do elitnej šestnástky teraz, bol by to ich najlepší výsledok na svetových šampionáto­ch.

 ?? FOTO: TASR/J. NOVÁK ?? Náš reprezenta­čný výber žien verí v úspešný šampionát.
FOTO: TASR/J. NOVÁK Náš reprezenta­čný výber žien verí v úspešný šampionát.

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia