Hospodarske noviny

Ja som si ťa všimla, lebo si zhodil vešiak

-

Zuzana: Keď si prišiel s nápadom tvoriť pelechy pre psíky, vedeli sme, že je to ono.

Andrej: Ten moment nám zmenil život. Som vizionár a v tebe mám ideálny protipól, ktorý ma vie vrátiť na zem. Len tak to môže fungovať.

Zuzana: Vieš si to predstaviť, vidíš cieľ a robíš všetko, aby si ho dosiahol. Venovali sme tomu veľa práce.

Andrej: Si na materskej s našou dcérou, ale aj napriek tomu, že ja do biznisu dávam väčšinu času, ty si manažér. Mne berie energiu riešiť dennodenne operatívu, teba to baví. Viem, ako všetky skladačky majú do seba zapadnúť, ty zas tú „loď“držíš pokope a v absolútnom pokoji.

Zuzana: Vizionárst­vo je tvoja parketa a detaily, praktická a funkčná stránka moja. Rada prinášam pohľad z odstupu. Andrej: Ja donesiem zamotané klbko a spolu ho rozmotáme. Si skvelá aj vo vývojovej fáze, oboch rodičov máš technické typy, inžinierov, čo sa na tebe aj prejavuje.

ROZDIELNE POVAHY

Zuzana: Vieš sa vcítiť do druhého a podporiť ho. Ideš si za svojím cieľom, ale empatickou cestou.

Andrej: Máme silný morálny kompas, to nás spája. „Požalujem“však, že si nechávaš topánky v strede predsiene. Máš pozitívnu energiu a najradšej by si bola, aby sa všetci mali dobre, a je extrémna zábavné tráviť čas spolu. Sme aj najlepší kamaráti. Vieme sa pohádať, netrvá to však ani tri minúty (smiech). Zuzana: Mne sa nechce totiž nechce hnevať. Čo treba, to si povieme, udobríme sa a vyrozpráva­me. Skvelo prejavuješ vnútorné emócie, čo som sa naučila od teba. A občas, keď si nahnevaný, mi to pripadá vtipné a začnem sa smiať. Keď sa však potrebujem­e niekam zbaliť, z piatich vecí na dve zabudneš, alebo keď mrzne, nevezmeš si čiapku.

Andrej: Musím vymyslieť aj ja niečo na teba.

Zuzana: Veľa rozprávam! Alebo keď ty chceš oddychovať... Andrej: … viem, čo myslíš! Ja to chcem povedať!

Zuzana: Nie (úsmev). Keď je víkend, najradšej oddychuješ, rozjímaš... a ja rozmýšľam, že by sme mali ísť niečo robiť a uteká nám čas.

Andrej: Každý kúsok voľna je pre teba príležitos­ť niečím ho vyplniť.

Zuzana: Domácnosť je ovplyvnená materstvom, funguje prirodzene. Keď jeden z nás robí niečo častejšie, je to preto, že je mu to príjemnejš­ie.

Andrej: Si však poriadkumi­lovnejšia. Ja napríklad dokážem nevidieť neporiadok (smiech). Auto, financie, bývanie, účty však zastrešuje­m ja.

Zuzana: Aj ja som bola párkrát na STK (smiech). Nemáme to

úplne rozdelené a nie je v tom stereotyp. ■

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia