Hospodarske noviny

Kávu si varím celý deň

Jakub Ťapák alias Zitron, tanečník, zabávač, podcaster, stand-up komik a moderátor

-

6.00

Každé ráno a vlastne aj môj ranný rituál sa začína prechádzko­u s naším psíkom. Najradšej chodím do lesa, a keď sa mi to ešte podarí spojiť s nejakou športovou aktivitou, tak mám ideálny začiatok dňa.

8.00

Ako prvé, keď prídem do práce, si urobím kávu. Tú si urobím aj vtedy, keď mám v ten deň voľno. A tým, že moja práca v podstate nemá časové ohraničeni­e, robím si kávu celý deň. Potom začínam pracovať, venujem sa aj kreatívnej činnosti a administra­tíve, to trvá zhruba do tretej poobede.

V kreatívnej robote je pre mňa osobne najväčšou výzvou začať a pustiť sa do nových nápadov. To považujem za náročný, riskantný, ale aj zdĺhavý proces. Keď sa však človek už premôže, odhodlá a pustí sa do toho, je to veľmi naplňujúci pocit. Tajomstvom úspechu je podľa mňa najmä disciplína, konzistent­nosť a hlavne šťastie.

13.00

Obedujem zhruba medzi dvanástou a druhou hodinou. Obľúbené jedlo dňa je však čokoľvek, čo je sladké. Ak dokážem mať sladké jedlo na raňajky, obed aj na večeru, je to krásny deň pre mňa a príšerný deň pre môjho osobného trénera (smiech). Okrem toho však mám rád aj špagety aglio e olio. Útlm prichádza podľa toho, ako v noci spala naša dcérka, ona rozhoduje o útlme v našej domácnosti. Naposledy sa útlm začal minulý november a trvá dodnes. Vo voľnom čase rád športujem, trávim čas s rodinou, čítam.

15.00

Pred odchodom z práce si umyjem šálky od kávy (úsmev). Potom už mierim domov k rodine.

Najobľúben­ejší moment dňa nastane, keď viem, že som vymyslel niečo nové a budem to môcť večer vyskúšať pred publikom. Ak však nastane krízová situácia, riešim to tak, že sa snažím uvedomiť si fakt, že ak niečo nevyjde, nič sa nestane. Nikto nezomrie, svet sa nezastaví a aj na druhý deň sa pokračuje ďalej. To je môj spôsob, ako sa s tým vyrovnať.

19.00

Ak som večer doma, večerný rituál tvorí to, že okúpem dcérku, a potom prichádza oddych. Väčšinu večerov mám však pracovných, keďže mávame vystúpenia zhruba o siedmej večer. Spávať chodím približne okolo desiatej večer.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Slovak

Newspapers from Slovakia