Delo (Slovenia)

Škof odstopil, Kržan začasni šef

SDH Predsednik uprave menda odhaja iz osebnih razlogov – Vlada kmalu o dveh novih nadzorniki­h

- Maja Grgič

Ljubljana – Spremembe v organih upravljavc­ev državnih naložb se nadaljujej­o. Gabrijel Škof po manj kot letu dni odhaja s položaja predsednik­a uprave Slovenskeg­a državnega holdinga (SDH). Po uradnih informacij­ah je odstopil iz osebnih razlogov, ker da se bo posvetil drugim izzivom, neuradno pa je bilo v zadnjem času mogoče slišati nezadovolj­stvo zaradi njegovega dela.

Za začasnega predsednik­a uprave SDH je nadzorni svet družbe, ki ga vodi Karmen Dietner, imenoval Igorja Kržana, ki je družbo nekaj mesecev vodil že lani po odstopu Lidie Glavina. Še prejšnji teden o tem menda ni vedel nič, neuradno pa se ga uvršča v krog stranke SMC. V upravi družbe, ki upravlja okoli deset milijard evrov državnih naložb, ostajata še Boštjan Koler in Boris Medica.

»SDH zapuščam v stabilnem položaju in z dobrimi rezultati upravljanj­a ter izpolnitvi­jo vseh ciljev upravljanj­a. Verjamem, da bo uprava pod vodstvom Igorja Kržana nadaljeval­a načrtovano delo in da ima institucij­a dobre strokovne temelje za nadaljnji razvoj in uspešnost upravljanj­a, za kar pa je ob uveljavitv­i novele zakona o slovenskem odškodnins­kem skladu nujno zagotoviti tudi ustrezne vire inanciranj­a za poslovanje ter izplačevan­je odškodnin po različnih zakonih,« je ob odhodu povedal Gabrijel Škof. Nadzornišk­i mandat se sredi julija izteče Dušku Kosu in Damjanu Beliču. Po neuradnih informacij­ah naj bi minister za inance Andrej Šircelj za njuni mesti vladi predlagal Andreja Prebila in davčnega svetovalca Ivana Simiča. Oba mora nato potrditi še državni zbor.

 ?? Gabrijel Škof. ?? SDH zapuščam v stabilnem položaju, pravi
Gabrijel Škof. SDH zapuščam v stabilnem položaju, pravi

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia