Delo (Slovenia)

Umislil si je, da je mož postave

Kršitelja Eden vozil pijan z vklopljeni­mi rotacijski­mi lučmi, drugi grozil s kijem

-

Ravne na Koroškem, Dolenjske Toplice – Ravenski policisti so imeli v nedeljo pozno zvečer opravka s 30-letnim voznikom osebnega vozila, ki je med vožnjo uporabljal modre rotacijske luči.

Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka oziroma nekaj več kot 1,30 promila alkohola v krvi. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so ga pridržali in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi neupraviče­ne uporabe rotacijski­h luči pa so mu začasno odvzeli registrske tablice.

Pred tem se je 30-letni Korošec v gostinskem lokalu izdajal za uradno osebo, zato ga bodo še kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja lažnega izdajanja za uradno ali vojaško osebo. Z zbiranjem obvestil so namreč ugotovili, da se je v nedeljo pred gostinski lokal na Ravnah na Koroškem pripeljal z vklopljeni­mi modrimi utripajoči­mi lučmi. Od zaposlene je zahteval osebne podatke ter grozil z izrekanjem glob.

»Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bomo zoper njega podali obdolžilni predlog. Grozi mu 18 kazenskih točk in 1200 evrov globe. Denarna kazen oziroma zapor do enega leta mu grozi, ker se je izdajal za uradno osebo,« je pojasnila Suzana Rauš, predstavni­ca murskosobo­ške policijske uprave za odnose z javnostmi.

S kijem in psom

Z novomeške policijske uprave so poročali, da so v ponedeljek okoli 21.30 poklicali policiste na pomoč iz lokala v Dolenjskih Toplicah, kjer naj bi neznanec s kijem grozil gostom. Po prvih ugotovitva­h naj bi 40-letnik porinil enega izmed gostov, ta je padel in se sprl z drugimi gosti. Nato je odšel in se vrnil s kijem ter grozil, prav tako naj bi grozil gostom, da bo nanje naščuval psa, ki ga je imel s sabo. Policisti so zasegli kij, na podlagi zbranih ugotovitev pa bodo ustrezno ukrepali. I. R.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia