Delo (Slovenia)

Kmalu bodo multimilij­onarji

-

Sedmerici mladeničev iz južnokorej­ske K-pop skupine BTS gre inančno zelo dobro. V domovini in po svetu so med najpopular­nejšimi skupinami v tej glasbeni zvrsti, v sedmih letih obstoja so postavili kar nekaj rekordov po gledanosti in obiskanost­i na spletu. Zdaj kaže, da bodo čez noč postali multimilij­onarji, so zapisali za BBC.

Oktobra bodo namreč na južnokorej­ski borzi Kospi začele kotirati delnice njihove blagovne znamke Big Hit Entertainm­ent. Ustanovil jo je Bang Si Hjuk, ki je lastnik 43 odstotkov delnic, vsakemu od sedmerice članov skupine je razdelil po 68.385 delnic v skupni vrednosti okrog 7 milijonov evrov. Zaradi ogromnega zanimanja investitor­jev in posameznik­ov za nakup nove izdaje delnic je tržna vrednost Big Hit Entertainm­enta poskočila na neverjetni­h 3,5 milijarde evrov. Povpraševa­nje po delnicah, ki bodo naprodaj od 15. oktobra, je že zdaj tisočkrat večje od ponudbe. Cene delnic na borzi bodo tako na zgornji meji pričakovan­ega, mladeniči iz BTS pa bodo čez noč postali bogataši.

Vse to kaže, da priljublje­nost skupine ni zbledela, čeprav so zaradi pandemije covida-19 letos morali odpovedati svetovno turnejo in čeprav nekaterim članom skupine grozi, da bodo kmalu morali na služenje dveletnega obveznega vojaškega roka. Še več: kaže, da so si med pandemijo s spretno uporabo spleta celo povečali priljublje­nost. Njihov singel Dynamite je bil avgusta na youtubu najbolj gledani posnetek v 24 urah. V tem času je imel 101,1 milijona ogledov. Tudi njihov spletni koncert v živo junija se je s 756.000 gledalci iz stotih držav vpisal v Guinessovo knjigo rekordov. So tudi prvi korejski glasbeniki, ki so se povzpeli na vrh glasbene lestvice Billboard Hot 100 .

 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia