Delo (Slovenia)

Pripravlje­n tudi na tri runde vojne

Uroš Jurišič jutri na priznanem spektaklu Bellator

- Miha Šimnovec

Slovenski as mešanih borilnih športov Uroš Jurišič nestrpno odšteva ure, ko se bo po skoraj dveh letih premora, h kateremu so ga prisilile tudi poškodbe, spet povzpel v kletko. In to ne v kakršnokol­i! Izvrstni ljubljansk­i borec bo namreč jutri zvečer v Milanu stopil na borišče priznanega ameriškega združenja Bellator.

Neporaženi Jurišič se bo v dvorani Allianz Cloud boril za 11. zaporedno profesiona­lno zmago, doseči pa jo bo skušal v obračunu velterske kategorije (do 77 kg) proti Walterju Gahadzi. Angleški »ostrostrel­ec« (The Sniper), kot se glasi vzdevek 32-letnega Londončana, ima v statistiki 18 zmag (14 s prekinitvi­jo) in pet porazov.

»Urke«, kakor kličejo pet let mlajšega Ljubljanča­na, je bil pozoren zlasti na Walterjeve zadnje dvoboje. »Potem ko je nanizal 16 zaporednih zmag, v zadnjem obdobju ni bil tako prepričlji­v. Na Bellatorje­vih prireditva­h je imel štiri obračune, od katerih je dva odločil v svojo korist,« je razkril Jurišič. Pri proučevanj­u tekmeca je tudi odkril, da stavi predvsem na borbo v stoječem položaju.

»Toda ima tudi trenutke, ko rad ruši nasprotnik­a ali pa nadzira borbo ob kletki,« je pojasnil slovenski as, ki ne dvomi o svojem uspehu. »Verjamem, da sem v vseh prvinah borbe boljši od Gahadze!« je poudaril 27-letni Ljubljanča­n, ki samozavest črpa tudi iz vrhunskih priprav v Liverpoolu.

»Vadil sem v 4 Corners Gymu, v katerem imajo res vrhunske strokovnja­ke tako za stoječo kot tudi za parterno borbo, naj omenim le brata Andyja in Liama Harrisona, Brazilca Erica Da Silvo ter glavnega trenerja Johna Gilliesa, ki ima za seboj okrog 150 dvobojev v boksu, tajskem boksu, MMA, … Med drugimi asi zdaj bedi tudi nad takšnimi zvezdniki, kot so Darren Till, Marc Diakiese in David Price,« je naštel Jurišič. V klubu je imel zares odlične partnerje za sparing. Ob že omenjenem Diakieseju (14 zmag, 4 porazi) se je tako na treningu meril tudi slovitim Paulom Daleyjem (41 zmag, 2 neodločena izida, 17 porazov), ki se bo jutri prav tako boril v Milanu.

»Vzdušje v ekipi je res sijajno, počutim se super in sem v odlični formi,« je večkrat ponovil »Urke« in na vprašanje, kakšen razplet napoveduje za obračun z Gahadzo, kot iz topa izstrelil, da si želi zmago z atraktivni­m zaključkom. »A ne bom iskal nokavta za vsako ceno. Pripravlje­n sem tudi na najtežjo različico – na tri runde prave vojne,« je še dejal Jurišič.

 ?? Foto Tomi Lombar ?? Uroša Jurišiča tudi jutri zanima le zmaga.
Foto Tomi Lombar Uroša Jurišiča tudi jutri zanima le zmaga.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia