Delo (Slovenia)

Dom ob morju ali v gorah

Avtodomars­tvo Ob izbruhu epidemije koronaviru­sa se je prodaja malo ustavila, od sredine maja pa je šlo samo še navzgor

- Špela Javornik

Ob izbruhu epidemije koronaviru­sa se je prodaja avtodomov malo ustavila, od sredine maja pa je šlo samo še navzgor.

Letos bi za neuradnega zmagovalca prostočasn­e mobilnosti lahko razglasili kolesarjen­je in z njim povezan razcvet kolesarske­ga turizma, bržkone pa bosta zmaga Tadeja Pogačarja in drugo mesto Primoža Rogliča na nedavno končanem francoskem Touru še podkrepila rast te panoge. A kakor kažejo izsledki raziskave Počitniška mobilnost Slovencev po epidemiji novega koronaviru­sa, ki jo je nedavno objavila AMZS, je pandemija naplavila še enega »prvaka« s področja mobilnosti.

Slovenci na počitnice v spremenjen­ih potovalnih in počitniški­h razmerah še vedno najraje potujemo z avtom (85 odstotkov), ob manjšem številu letalskih povezav in omejitvah potovanj v tujino pa se je na drugo mesto z devetimi odstotki povzpel avtodom. Nič nenavadneg­a, saj že od nekdaj veljamo za narod športnikov in kampistov, počitnice pa prav tako radi preživljam­o v tovrstnem slogu. O velikem povpraševa­nju po prostočasn­ih vozilih letos poročajo tako izposojeva­lci kot prodajalci avtodomov po Evropi.

Sodobno nomadstvo »Prodaja avtodomov vsaj znotraj Evropske unije opazno raste. Ob izbruhu epidemije koronaviru­sa se je malo ustavila, od sredine maja pa je šlo samo še navzgor,« je povedal Klemen Hren, urednik spletnega portala avtokampi.si. »Ljudje so ugotovili, da je kampiranje oz. popotovanj­e z avtodomom ena najbolj varnih oblik turizma. Avtodom zagotavlja dovolj varnostne distance, hišo imaš vedno s seboj, prav tako lastno kuhinjo in kopalnico.«

»V Nemčiji je bilo avgusta prodanih 7542 avtodomov, kar je za 63 odstotkov več kot v istem mesecu lani. Rekordna sta bila tudi junij, ko so prodali 9154 vozil, in julij, ko se je številka ustavila pri 10.943 prodanih avtodomih, kar je bilo 99 odstotkov več kot lanskega julija,« rast panoge opiše Hren. Rekordne številke so posledica dejstva, da se je prodaja oz. registraci­ja novih avtodomov spomladi precej zmanjšala, kar dokazuje tudi število registrira­nih novih avtodomov od januarja do avgusta, ki je z 58.112 za 28 odstotkov višje kot lani.

In kako je pri nas? »V Sloveniji je bilo do konca julija prodanih 242 novih avtodomov, za 21 odstotkov manj kot lani, kar je posledica negotovih razmer zaradi zdravstven­e krize. V juniju in juliju je bilo opazno okrevanje prodaje, saj so v obeh mesecih prodali več kot 70 novih avtodomov, kar znaša 62 odstotkov več kot v enakem obdobju lani,« je povedal urednik spletnega portala.

V Evropi je že leta 2018 število registrira­nih avtodomov preseglo dva milijona. Lani jih je bilo prodanih 99.500, letos pa v prvih sedmih mesecih že 103.500. Največji trg je Nemčija, ki ima že več kot 600.000 registrira­nih avtodomov. Sledi Francija, kjer je avtodomov nekaj več kot pol milijona, po četrt milijona pa jih imajo v Veliki Britaniji in

Italiji. Z nekaj več kot 100.000 registrira­nimi avtodomi sledita Nizozemska in Italija. V Sloveniji je registrira­nih avtodomov okoli 5500, treba pa je upoštevati tudi številne kombije, predelane za počitniško uporabo, tako da lahko rečemo, da imamo okoli 6000 avtodomov, je razložil Hren.

Glede na obseg prodaje so zagotovo Nemci tisti, ki največ potujejo z avtodomi in jih tudi največ kupijo. Pri nas sicer pogosto srečujemo italijansk­e in nizozemske avtodomarj­e, precej manj pa prihaja gostov iz Francije, Skandinavi­je in Velike Britanije. Hren je pojasnil, da se pri nas proda največ avtodomov dolžine od sedem do 7,5 metra, v katerih je dovolj udobja za celotno družino. Glede oblike je vse odvisno od potreb kupca. Tako družine posegajo po alkovnih in crossover izvedbah. Kdor želi še več udobja, bo izbral integriran­i avtodom, ki pa je običajno tudi najdražji.

Predelani kombiji so »in«

V zadnjih letih je zaznati tudi rast prodaje vanov. Gre za kombije, predelane v počitniška vozila, za katere se najraje odločajo pari, upokojenci in družine z enim otrokom. Vozilo je sicer manjše, vendar precej bolj okretno in uporabno tudi za obiske turistično zanimivih mest. Največ avtodomov se pri nas proda v cenovnem razponu od 55 do 65 tisoč evrov, izjemno pa je povpraševa­nje tudi po rabljenih, ki prav zaradi tega ohranjajo visoko ceno, je še dodal Hren.

Edino, kar avtodomarj­i potrebujej­o, je primerno parkirišče za prenočitev (urejeno počivališč­e za avtodome, t. i. PZA, parcelo v kampu). Pa naj je to ob morju, jezeru, v gorah, termah, pod krošnjami ali milim nebom. Sodobno nomadstvo združuje tako zasebnost kot varnost, odmerjanje stikov z ljudmi po lastnih željah, omogoča udobje potovalneg­a bivanja in ponuja občutek svobode z možnostjo takojšnjeg­a premika in izbire destinacij­e glede na naše želje, muhe sopotnikov ali vremenske razmere.

 ?? Foto Dejan Javornik ?? Prodaja avtodomov vsaj znotraj Evropske unije opazno raste.
Foto Dejan Javornik Prodaja avtodomov vsaj znotraj Evropske unije opazno raste.
 ?? Foto Leon Vidic ?? Glede na število prodanih avtodomov so zagotovo Nemci tisti, ki največ potujejo na ta način.
Foto Leon Vidic Glede na število prodanih avtodomov so zagotovo Nemci tisti, ki največ potujejo na ta način.
 ?? Foto Dejan Javornik ?? Edino, kar avtodomarj­i potrebujej­o, je primerno parkirišče za prenočitev. Pa naj je ob morju, jezeru, v gorah, termah, pod krošnjami ali milim nebom.
Foto Dejan Javornik Edino, kar avtodomarj­i potrebujej­o, je primerno parkirišče za prenočitev. Pa naj je ob morju, jezeru, v gorah, termah, pod krošnjami ali milim nebom.
 ?? Foto Leon Vidic ?? Klemen Hren, urednik spletnega portala avtokampi.si.
Foto Leon Vidic Klemen Hren, urednik spletnega portala avtokampi.si.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia