Delo (Slovenia)

Covid-19 ga ne ogroža

-

Tehnološki vizionar in milijarder Elon Musk je dejal, da se ne bo cepil proti koronaviru­su, ko bo cepivo dostopno. V pogovoru za New York Times prav tako ni hotel odgovoriti na vprašanje, ali bi kot izvršni direktor podjetij Tesla in Spacex plačal zaposlenim, ki bi se odločili ostati doma, da se ne bi okužili z virusom.

»Covid-19 ne ogroža niti mene niti moje družine,« je 49-letni poslovnež povedal novinarki Kari Swisher. Musk je v intervjuju, ki so ga v celoti objavili v obliki podkasta na spletni strani ameriškega časnika, dejal, da se proti virusu ni mogoče boriti s karantenam­i in ustavitvij­o socialnega življenja. Namesto tega je predlagal, da bi ostal doma zgolj najbolj ogrožen del prebivalst­va, dokler se »nevihta ne umiri«. Ko je novinarka rekla, da bi tako lahko umrlo še več ljudi, ji je odvrnil, da »vsakdo umre« in da se moramo vprašati, kaj je v tem primeru večje dobro. Musk je dejal, da bi zaposlenim, ki se bojijo okužbe, svetoval, naj ostanejo doma, a se je razsrdil, ko ga je novinarka vprašala, ali bi jim v tem času tudi plačal. »Če hočete zaključiti ta podkast, lahko to storiva tudi zdaj.«

Musk, ki je po Bloombergo­vem seznamu milijarder­jev tretji najpremožn­ejši človek, je že aprila kritiziral pristojne službe, ki so zaradi pandemije podjetju Tesla ukazale ustavitev proizvodnj­e avtomobilo­v. Tedaj je karanteno, enega od ukrepov proti širjenju koronaviru­sa, primerjal s hišnim priporom.

 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia