Delo (Slovenia)

Hotiška obvoznica za ministra »preprosta zadeva«

Projekt Državni prostorski načrt za obvoznico do leta 2023 Cesta skozi vas ozka, nepregledn­a in zato nevarna

- Bojan Rajšek

Litija – Za obvoznico mimo naselja na glavni zasavski cesti v Zgornjem Hotiču je vlada kot najbolj ustrezno potrdila različico številka dve. To pomeni, da bo obvozna cesta speljana pod gostiščem Kimovec in nad separacijo ter se bo tako v celoti izognila strnjenemu naselju. Zdaj je treba izdelati državni prostorski načrt (DPN), ki bo prometnico umestili v prostor, predvidoma pa bo sprejet šele leta 2023.

Do zdaj je veljalo, da se bo gradnja nujno potrebne obvoznice začela leta 2022, vendar se zaradi nerazumlji­vo dolgih priprav in pridobitev vseh dovoljenj naložba odmika. »Osnova za določitev območja bo sprejet državni prostorski načrt, ki v skladu z geodetskim načrtom obsega zemljišča ali dele zemljišč s parcelnimi številkami po katastrski­h občinah, ki so predvidene za odkup. Odkupi zemljišč so predvideni po sprejetju DPN in izdelavi projektne dokumentac­ije za izvedbo (PZI) ter izvedeni parcelacij­i, o kateri bodo obveščeni tudi lastniki zemljišč,« so pojasnili na direkciji za infrastruk­turo (Drsi). Niso pa odgovorili na vprašanje, koliko zemljišč bo sploh treba odkupiti.

Odkar je država pred dobrimi petnajstim­i leti končala rekonstruk­cijo glavne ceste Ljubljana– Litija na odseku od Ribč do križišča za Jesenje v dolžini dobrih štirih kilometrov, je ustavila nadaljnjo posodobite­v prometnice proti Litiji. Cesta skozi Zgornji Hotič je za vse udeležence v prometu, kot tudi za domačine, zelo nevarna. Prometnica je s sedmimi nepregledn­imi ovinki speljana med stanovanjs­kimi hišami, večji del je nima pločnika, kolesarske steze ni, domačini pa se težko vključijo v promet, saj je cesta ozka in nepregledn­a.

Minister in župan (pre) optimistič­na

Na vprašanje, kako lahko pospeši sprejetje DPN za hotiško obvoznico, je okoljski minister Andrej Vizjak ob nedavnem obisku litijske občine odgovoril, da je zadeva preprosta. »Zdaj je treba projekt uvrstiti v državni proračun, da ima prednost pri izvedbi. To področje sodi v resor kolega na ministrstv­u za infrastruk­turo in Drsi, verjamem pa, da bo ta cesta dobila prednost pri gradnji,« pravi Vizjak. Po besedah litijskega župana Francija Rokavca zdaj potekajo priprave na obisk infrastruk­turnega ministra Jerneja Vrtovca v Litiji, da se za izvedbo hotiškega projekta določi časovni načrt. Po njegovem prepričanj­u bi dela lahko začeli v dveh letih. Vodstvo občine je vladi že predlagalo, naj se celotna problemati­ka zasavske glavne ceste uvrsti v prednostni nabor državnih naložb v cestno infrastruk­turo, kamor sodijo tri obvoznice: pri Spodnjem Hotiču, litijska in šmarska.

Kje bo obvoznica speljana

Za hotiško obvoznico so bile obravnavan­e tri različice. Prva je predvideva­la rekonstruk­cijo sedanje ceste, ki bi zajemala tudi gradnjo pločnika, vendar bi bilo treba za izvedbo tega projekta porušiti pet objektov. Trasa različice številka dve poteka ob južnem robu Zgornjega Hotiča, razmeroma malo odmaknjena od trenutne poselitve. Po tretji različici bi bila obvozna cesta speljana prav tako južno od naselja, vendar bolj odmaknjena od hiš. Različica številka dve se je izkazala za najustrezn­ejšo tako s prostorske­ga, okoljevars­tvenega kot ekonomskeg­a vidika.

Od izhodiščne točke zahodno od Zgornjega Hotiča bo obvoznica potekala po obstoječi glavni cestni trasi, ki jo bodo na tem odseku temeljito obnovili, nato se bo z rahlim odklonom proti jugu umaknila na novo traso pod sedanjo glavno cesto ter tekla po nasipu in enostransk­em vkopu po pobočju savske brežine vse do območja gramoznice. Pri gostišču Kimovec je predvidena gradnja cestnega priključka, za priključko­m pa se bo obvoznica usmerila proti vzhodu in bo potekala po obrobju trenutne in predvidene pozidave. Čez potok nameravajo zgraditi most. Zatem bo obvoznica potekala do križanja s predvideno prečno povezovaln­o cesto na vzhodnem delu naselja. Povezovaln­a cesta bo namenjena betonarni oziroma separaciji na južni strani z naseljem in predvideno gospodarsk­o cono na severni strani. Vrednost naložbe je ocenjena na pet milijonov evrov.

• Potrjena trasa obvoznice v Zgornjem Hotiču pod Kimovčevim klancem.

• Druga različica najustrezn­ejša prostorsko, okoljsko in ekonomsko.

• Okvirna vrednost naložbe je pet milijonov evrov.

 ??  ?? Na ovinkasti cesti se skoraj ni mogoče varno vključiti v promet.
Na ovinkasti cesti se skoraj ni mogoče varno vključiti v promet.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia