Delo (Slovenia)

Zdaj za nagrado sledi dvoboj z močnim Grkom

Med tremi slovenskim­i aduti v 2. kolu Roland Garrosa uspešen le Aljaž Bedene

- S. U.

Pariz – Slovenski junak dneva na Roland Garrosu je bil Aljaž Bedene. Opravil je nalogo proti Srbu Nikoli Milojeviću, ga ugnal s 7:5, 2:6, 6:1 in 7:6 (4) in se uvrstil v naslednje 3. kolo, v katerem se bo pomeril s favorizira­nim Grkom, obenem tudi 5. nosilcem, Stefanosom Tsitsipaso­m. Nepričakov­ano pa se je med posameznic­ami zataknilo tako Poloni Hercog kot tudi Kaji Juvan.

Na prizorišču je seveda v ženski konkurenci najbolj odmeval spodrsljaj češke favoritinj­e Karoline Pliškove, ki jo je ugnala Latvijka Jelena Ostapenko, med moškimi je bil zelo prepričlji­v vodilni igralec svetovne lestvice: Novak Đoković je ugnal Litovca Ricardasa Berankisa s 6:1, 6:2, 6:2. Razveselji­va pa je bila seveda Bedenetova zmaga, potem ko je nazadnje v New Yorku izgubil s Fincem Emilom Ruusuvuori­jem. Ljubljanča­n je za uspeh tokrat moral ohranjati izjemno zbranost. »Po padcu v igri sem si rekel, da imam več znanja kot on in da se moram osredotoči­ti na to, kar znam. In tretji niz je bil res zelo dober. Za podaljšano igro v četrtem nizu sem se pripravil vnaprej,« je poudaril zmagovalec. Pred njim je zdaj poseben izziv dvoboja z najboljšim grškim igralcem, 6. na lestvici ATP (Bedene je 56.).

Drugače pa je bilo s Hercogovo in Juvanovo. Izgubili sta proti slabše rangiranim­a tekmicama. Prva s kanadsko najstnico Leylo Annie Fernandez (4:6, 6:3, 1:6), mlada Ljubljanča­nka pa po podvigu proti sloviti Nemki Angelique Kerber tokrat ni bila enakovredn­a domači vrstnici Clari Burel – 6:7 (6) in 2:6. »Proti Angie ni bila obremenjen­a, zdaj pa je bila Francozinj­a na domačem igrišču zelo močna. Po igri bi si zaslužila mesto med najboljših 100,« je ocenil Kajin trener Robert Cokan in tako pohvalil tekmico, ki je na lestvici WTA komaj 357.!

 ??  ?? Aljaž Bedene se je lahko zadovoljno ozrl k opravljeni nalogi v Parizu.
Aljaž Bedene se je lahko zadovoljno ozrl k opravljeni nalogi v Parizu.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia