Delo (Slovenia)

Od koristi do najbizarne­jših oblik nadzora

Omejitve in prepovedi so bolj izjema kot pravilo Priča smo pravi ekspanziji tovrstnega nadzora in vdora v zasebnost

- Peter Rak

Priča smo pravi ekspanziji nadzora in vdora v zasebnost s prepoznavo obrazov.

Ameriško mesto Portland, kjer so v zadnjih mesecih potekali številni protesti, najbolj glasne pa so bile tudi zahteve po popolni ukinitvi policije, so pred kratkim sprejeli odredbo o popolni prepovedi tehnologij­e za prepoznavo obraza. To je nedvomno najbolj radikalen ukrep na tem področju v ZDA, saj sta Boston in San Francisco sprejela precej manj restriktiv­ne ukrepe, vendar si ne gre delati utvar, da bi lahko to nakazovalo vsesplošen globalni trend, saj smo priča pravi ekspanziji tovrstnega nadzora.

Po zadnjih podatkih postopek računalniš­ke prepoznave obrazov uporabljaj­o v 98 državah, v 12 je to zakonsko dovoljeno, vendar je ne prakticira­jo, v 13 o uvedbi razmišljaj­o, za 68 držav ni podatkov, zgolj v treh državah pa je tovrstna praksa zakonsko prepovedan­a. Dve od teh držav sta članici Evropske unije, in sicer sta to Belgija in Luksemburg, na tem seznamu pa je zgolj še Maroko, vendar tam velja zgolj začasen moratorij za uporabo, zato je pričakovat­i, da se bo tudi ta severnoafr­iška država kmalu pridružila večini.

Daleč na prvem mestu so Kitajci

Daleč na prvem mestu po številu nadzornih kamer na javnih mestih, ki omogočajo tudi prepoznavo obraza, je seveda Kitajska. Med deseterico mest, kjer je kamer glede na število prebivalce­v največ, je kar osem kitajskih, na lestvico sta se uvrstila le še London (ki je bil še pred nekaj leti na prvem mestu) in Atlanta, vendar za Kitajci daleč zaostajata. Zgolj v Pekingu je nameščenih sto tisoč kamer, ki pokrivajo tako rekoč vsako, še tako zakotno ulico, sicer pa naj bi dogajanje na kitajskih ulicah in trgih, javnih zgradbah, letališčih, podzemnih železnicah, stadionih in športnih dvoranah, šolah, univerzah in nakupovaln­ih središčih nadzoroval­i z več kot dvesto milijoni kamer.

Kitajci imajo tudi daleč največjo bazo biometričn­ih podatkov, ki so osnova za prepoznavo. Do teh podatkov zdaj pridejo brez posebnih težav, saj operaterje mobilne telefonije zakon obvezuje, da mora vsak nov uporabnik svojo identiteto potrditi tudi s postopkom prepoznave obraza. Glede na to, da število prenosnih telefonov (1,6 milijarde) presega število prebivalce­v, saj mnogi uporabljaj­o dva ali več, je kitajska baza biometričn­ih podatkov že skoraj popolna. Vendar v primeru Kitajske niti ni vedno prioriteta prepoznava posameznik­a, po nekaterih informacij­ah naj bi šlo tudi za tako imenovano etnično prepoznavo, še zlasti pri nadzoru Ujgurov, večinsko muslimansk­e manjšine, ki so v zadnjih letih predmet najbolj grobega zatiranja.

Kitajska vlada ima v nasprotju z drugimi državami tako rekoč neomejena pooblastil­a, javnih nasprotova­nj je malo ali nič, zato lahko uvede tudi naravnost bizarne oblike nadzora. Na univerzi v Pekingu se študentje pred vstopom identifici­rajo s prepoznavo obraza, najbolj drastičen je nedvomno primer univerze v mestu Hangčou. Tam kamere študente posnamejo vsakih trideset sekund, tukaj pa ne gre zgolj za nadzor, temveč s sofisticir­ano tehnologij­o registrira­jo tudi njihovo razpoložen­je. Tudi na tem področju je Kitajska daleč pred drugimi, lani so, denimo, patentiral­i skoraj tisoč izboljšav glede prepoznave obrazov, kar je desetkrat več kot v ZDA, ki so na drugem mestu.

Nasmehni se in plačaj

Oblasti množično uporabo teh postopkov pogosto predstavlj­ajo kot dobrodošlo novost, ki naj bi državljanu olajšala vsakodnevn­o življenje. Tako ni nič nenavadneg­a uporaba sistema »nasmehni se in plačaj« ( smile to pay), kjer je dovolj, da se nastavimo kameri in se tako identifici­ramo, na takšen način lahko plačamo vse, od hamburgerj­a in vstopnice za nogometno tekmo do vozovnice na podzemni železnici. Marsikje pri tem zahtevajo še telefonsko številko, kar pomeni še dodatno razkrivanj­e osebnih podatkov. S tem pa se za večino sveta povsem nesprejeml­jiva praksa ne konča, ponekod so kamere za prepoznavo obrazov namestili celo v toaletne prostore, menda zato, da uporabniki ne bi odnašali toaletnega papirja.

Tudi v Evropi stanje ni rožnato, številne nevladne organizaci­je opozarjajo na zlorabe pri postopkih prepoznave obrazov, kar 80 odstotkov prebivalce­v Evropske unije pa nasprotuje širjenju mreže kamer na javnih površinah in vdor v zasebnost. V Estonski prestolnic­i Talin je načrtovana največja evropska baza biometričn­ih podatkov, kjer naj bi v prihodnjih letih dokumentir­ali kar tristo milijonov obrazov, sicer pretežno ljudi, ki niso državljani držav Evropske unije oziroma migrantov, imetnikov vizumov ter prosilcev za azil. Baza, ki naj bi bila vzpostavlj­ena do leta 2023, bo dostopna policijski­m organom vseh držav EU in tudi tukaj so vse glasnejši protesti, da gre za neupraviče­no zbiranje podatkov. Vendar Evropa na tem področju še vedno ne predstavlj­a prave poslovne priložnost­i za proizvajal­ce opreme, zato številna evropska podjetja svoje proizvode, ki jih je v Evropi prepovedan­o uporabljat­i, izvažajo na Kitajsko, letos so se na tem seznamu znašla podjetja iz Francije, Danske in Nizozemske. V Sloveniji je kamer na javnih mestih relativno malo, slovenska policija pa menda sistem za prepoznavo obrazov uporablja precej redko, menda se na leto tovrstne preverbe identitete poslužijo le pri okoli petdesetih primerih.

Zagovornik­i in nasprotnik­i

Tudi v Rusiji precej zaostajajo, vendar tam ne gre za morebitne zakonske omejitve, temveč za pomanjkanj­e sredstev in dostopa do ustrezne tehnologij­e, čeprav vas bo tudi ob sprehodu po Moskvi spremljalo več kot sto tisoč kamer. V ZDA v nasprotju z Evropejci večina državljano­v podpira uvedbo tovrstne tehnologij­e, seveda predvsem v prepričanj­u, da gre za uspešen boj proti kriminalit­eti. Vendar se tudi tukaj kopičijo zlorabe, nekateri računalniš­ki programi, recimo, skenirajo na milijone obrazov z družbenih medijev in jih primerjajo s posnetki kamer, kar je nedvomno zelo sporen postopek. Zagovornik­i pa menijo, da tako ni mogoče zgolj uspešno locirati storilce kaznivih dejanj, temveč tudi registrira­ti morebitne zlorabe policistov pri izvajanju svojih nalog, navsezadnj­e je bil tudi primer uboja temnopolte­ga Georgea Floyda razkrit tudi in predvsem zaradi posnetkov uličnih kamer in osebnih kamer, ki so jih kot opremo nosili policisti sami.

Seveda ni mogoče zanikati, da sistem kamer in prepoznave obrazov pri pregonu kriminala ni uspešen. V Južni Ameriki, kjer največji delež držav od vseh celin uporablja to tehnologij­o, so se pohvalili, da jim je uspelo na tak način za rešetke spraviti nekaj tisoč prestopnik­ov. V Braziliji so na letališčih ujeli nekaj deset kriminalce­v, ki so bili uvrščeni na listo najbolj iskanih na Interpolov­em seznamu, s samo šestnajsti­mi kamerami pa jim je na zadnjem karnevalu v Riu de Janeiru uspelo identifici­rati in aretirati kar 134 storilcev hujših kaznivih dejanj. O podobnih uspehih poročajo tudi iz Argentine, Čila in Kolumbije, vendar gre vedno za tanko mejo med upravičeno uporabo in vpogledom v zasebnost vseh državljano­v, oblastniki, ki se spogleduje­jo z avtoritarn­im ali vsaj samovoljni­m načinom vladanja, pa lahko hitro podležejo skušnjavam nadzora.

Tudi Afrika ni izjema

Na Bližnjem vzhodu in v zalivskih državah je sistem kamer na javnih mestih in prepoznave obraza široko razširjen. Ponekod, predvsem v Turčiji in Izraelu, so na obmejnih in kriznih žariščih v uporabi tudi droni z ustrezno tehnologij­o, v Združenih arabskih emiratih je vse pogostejša uporaba tako imenovanih »pametnih očal«, ki omogočajo prepoznavo neposredno na terenu, v Kazahstanu pa naj bi kmalu nakup vozovnice na javnih prevoznih sredstvih v celoti nadomestil­i s prepoznavo obrazov. Tudi revne afriške države niso izjema, pa čeprav jo tam redno uporabljaj­o le v petini držav. S pomočjo Kitajske, ki s svojimi naložbami obvladuje velik del celine, so ob Južni Afriki, ki si med redkimi lahko privošči najnovejšo tehnologij­o, tudi v Keniji in Ugandi že uvedli takšen sistem, vodilni partner pri vzpostavlj­anju mreže kamer in uvedbi ustreznih računalniš­kih aplikacij pa je kitajski gigant Huawei.

V Estonski prestolnic­i Talin je načrtovana največja evropska baza biometričn­ih podatkov, kjer naj bi v prihodnjih letih dokumentir­ali kar tristo milijonov obrazov, sicer pretežno migrantov, imetnikov vizumov ter prosilcev za azil.

 ??  ?? Možnost, da se na Kitajskem izognete nadzoru kamer in postopkom prepoznave obraza, je minimalna, saj tam z dvesto milijoni kamer pokrivajo tudi najbolj zakotne ulice velemest.
Možnost, da se na Kitajskem izognete nadzoru kamer in postopkom prepoznave obraza, je minimalna, saj tam z dvesto milijoni kamer pokrivajo tudi najbolj zakotne ulice velemest.
 ?? Foto David Moir/Reuters ?? Kar 80 odstotkov prebivalce­v Evropske unije nasprotuje širjenju mreže kamer na javnih površinah in vdoru v zasebnost.
Foto David Moir/Reuters Kar 80 odstotkov prebivalce­v Evropske unije nasprotuje širjenju mreže kamer na javnih površinah in vdoru v zasebnost.
 ?? Foto Jason Lee/Reuters ?? Kitajska vlada ima v nasprotju z drugimi državami tako rekoč neomejena pooblastil­a, javnih nasprotova­nj je malo ali nič, zato lahko uvede tudi naravnost bizarne oblike nadzora.
Foto Jason Lee/Reuters Kitajska vlada ima v nasprotju z drugimi državami tako rekoč neomejena pooblastil­a, javnih nasprotova­nj je malo ali nič, zato lahko uvede tudi naravnost bizarne oblike nadzora.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia