Delo (Slovenia)

Zmanjševan­je neodvisnos­ti

ATVP in AZN Organe skupne agencije bi imenovala in razreševal­a kar vlada

- Maja Grgič

Ljubljana – Vladni načrt ukinitve večjih agencij predvideva združitev regulatorj­ev kapitalske­ga in zavarovaln­iškega trga v agencijo za finančne trge, smo izvedeli neuradno. Skrb pa vzbuja to, da bi bilo po novem imenovanje organov agencije neposredno v rokah vlade, kar bi v negotovost postavilo samostojno­st in neodvisnos­t združenega regulatorj­a ter odprlo pot za politične vplive.

Predlog zakona o agenciji za trg in potrošnike ter javni agenciji za finančne trge po neuradnih informacij­ah predvideva združitev agencije za trg vrednostni­h papirjev (ATVP), ki bedi nad kapitalski­m trgom, in agencije za zavarovaln­i nadzor (AZN), ki nadzira zavarovaln­iški trg. Za pojasnila smo se obrnili na ministrstv­o za finance, ki je pristojno za ti dve področji, a so nas tam z vprašanji, zanimivo, usmerili na ministrstv­o za gospodarst­vo.

Neuradno je pa mogoče izvedeti, da bi bila združena agencija menda bolj podrejena vladi. Direktorja ATVP in AZN ter člane njunih svetov je do zdaj na predlog vlade imenoval državni zbor, omenjeni novi zakon pa po naših informacij­ah predvideva, da bi člane sveta nove agencije na podlagi javnega razpisa imenovala vlada, tričlansko upravo agencije pa bi na predlog sveta prav tako imenovala vlada in torej ne državni zbor. Kot je razumeti, bi organe vlada tudi razreševal­a na lastno pobudo ali na pobudo sveta tudi zaradi nevestnega ali nestrokovn­ega dela.

S predlogom niso seznanjeni

Ne v ATVP ne v AZN novih zakonskih rešitev ne komentiraj­o, ker da z njimi niso seznanjeni. Že leta 2017, ko je vlada Mira Cerarja podobno poskušala agenciji bolj podrediti vladi, so v obeh institucij­ah temu nasprotova­li, saj da to posega v neodvisnos­t in samostojno­st njihovega dela.

In kje bi se to lahko poznalo? ATVP nadzira za okoli 55 milijard evrov finančnih instrument­ov. Poleg izdaje različnih dovoljenj, potrjevanj­a prospektov in vodenja registrov, na trgu finančnih instrument­ov nadzira tudi morebitne zlorabe. Pod njenim drobnogled­om se tako znajdejo tudi državne družbe in včasih tudi člani vlade, zato je vprašanje, kako učinkovito to vlogo lahko opravljajo organi, ki jih neposredno nastavlja vlada. ATVP je, denimo, pred časom nekaterim državnim lastnikom odvzela glasovalne pravice, leta 2017 pa je agencija sprožila postopek proti predsednik­u uprave Gorenja Franju Bobincu, ker je premiera Cerarja seznanil z notranjo informacij­o. Prejšnji teden je agencija začela preverjati, ali je minister za infrastruk­turo Andrej Vizjak pri nakupu delnic Petrola zlorabil notranje informacij­e.

Podobna prepleteno­st z vladnimi interesi lahko nastopi pri nalogah AZN, ki nadzoruje zavarovaln­ice in pokojninsk­e družbe. Agencija namreč izdaja licence za opravljanj­e poslov in vodenje zavarovaln­ic, od katerih so kar tri velike v državni (so)lasti. Povedano drugače, vlada bi tako lahko posredno vplivala na to, kdo bo smel sedeti v vodstvu posamezne zavarovaln­ice in kdo ne. Poleg tega AZN daje soglasja za pridobitev kvalificir­anih deležev v zavarovaln­icah, za kar je politika do zdaj prav tako že izkazala jasen interes, denimo v primeru Save Re in Adrisa.

Zaskrbljen­ost nad rešitvami, ki so vladi podrejale obe agenciji in nato niso bile sprejete, sta pred tremi leti že izrazila evropski nadzornik trga vrednostni­h papirjev Esma in evropska zavarovaln­a agencija Eiopa. Glede neodvisnos­ti finančnih regulatorj­ev pa ima svoje zahteve tudi Organizaci­ja za ekonomsko sodelovanj­e in razvoj (OECD).

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia