Delo (Slovenia)

V Celju konec ali nadaljevan­je serije Uroša Zormana

Jutri ob 18. uri v Zlatorogu derbi vodilnih in neporaženi­h ekip v ligi NLB – Trimo v novi evropski ligi tudi z Rhein-Neckarjem

- Peter Zalokar

Ljubljana – Kielov trener Filip Jicha je samo debelo gledal, ko so vsi trije gostje novinarske konference po tekmi s Celjem Pivovarno Laško omenjali ekipo Trima. Njegov igralec Miha Zarabec je Celjanom hudomušno zaželel srečo v nedeljskem derbiju (18), cehovski kolega Tomaž Ocvirk je prav tako misli usmeril v dvoboj vodilnih ekip lige NLB in paradnih slovenskih klubov v Evropi.

Trimo si lahko šteje v čast, da se njegovo ime pojavlja med elito. A si je spoštovanj­e prislužil na igrišču. V sezoni še ne pozna poraza (7 zmag) in se je prebil v skupinski del evropske lige, v katerem bo odigral deset tekem. Žreb na Dunaju mu je namenil Rhein-Neckar, Tatabanyo, Pelister, Gudme in Schaffhaus­en.

Celjani na tekmo ne prihajajo z najboljšo popotnico, Kiel jih je zasenčil in jih premagal za 11 golov, četudi je na začetku zaostal z 0:5. Eden od tvorcev preobrata je bil njihov nekdanji adut Zarabec, ki je že premagoval Celjane v dresu matičnega Trima in Maribora. V Trebnjem se odlični srednji zunanji igralci rojevajo kot v teh dneh gobe po dežju, Zaro je dobil dostojnega naslednika v Marku Kotarju, ki ima na Zlatorog sijajne spomine, saj je tam pred dvema letoma osvojil zlato na mladinskem euru.

Posebej motivirana bosta Gregor Potočnik, ki v svojem klubu nikdar ni dobil prave priložnost­i, in povratnik v slovensko ligo Darko Cingesar. Trojica iz Novega mesta, Leon Rašo, David Didovič in vratar Aleksandar Tomić, nima strahospoš­tovanja do Celja, saj mu je v dresu Krke lani vzela superpokal. Če dodamo še dobrega strelca z razdalje Dina Hamidovića in natančnega levičarja s krila Gala Cirarja, dobimo spoštovanj­a vredno zasedbo, ki jo vodi vzhajajoča trenerska zvezda Uroš Zorman. Storil bo vse, da ne bo prvega poraza doživel prav proti klubu, s katerim je leta 2004 prvič osvojil ligo prvakov, a ga moral šest let kasneje zapustiti z grenkimi občutki, nakar je šele s tožbo prišel do neizplačan­ih plač.

Ena ključnih tekem

Njegov kolega Ocvirk ima na mestu organizato­rja igre igralca Zormanoveg­a tipa, Patrika Lebana, ki pa nima prave zamenjave, saj je kapetan David Razgor poškodovan. Tudi v tem je bil razlog, da je igra Celjanov izgubila rep in glavo, ko je Kiel dodal plin. Trimo je seveda daleč od zeber, a odločen bo ravno toliko, če ne še bolj. V spremenjen­em sistemu tekmovanja je lahko vsaka tekma že ključna v boju za prvaka. Res pa je, da bodo tudi Dolenjci kmalu padli v mlin dveh težkih tekem na teden in bodo bolj ranljivi na domačih tleh, ki so zanje vendarle prioriteta.

Glavni aduti iščejo formo

To v zadnjih letih velja tudi za Celje, ki ima težave v napadu. Če bo Razgor nared, mu bo lažje. Ampak levo in desno od njega še ni zares razpoložen­ega igralca. Na desni strani se Žiga Mlakar še privaja na sistem, Matic Grošelj se je komaj vrnil po poškodbi in Tadej Kljun se šele spoznava z vrhunskim rokometom. Na levi Josip Šarac ne najde forme iz prejšnje sezone, izgubil se je Jan Grebenc, le Tobias Cvetko, ob Kristjanu Horženu še en bivši član Trima, kaže napredek. Obeta se nam zanimiv rokometni večer, v katerem so pivovarji vendarle v vlogi favoritov. A ne tako izrazitih, kot smo pričakoval­i pred sezono. Druge tekme 5. kola, sinoči

– Maribor : Slovenj Gradec 26:30 (10:16); danes: Ljubljana – Slovan, Izola – Loka, Ribnica – Koper (19), Krka – Jeruzalem (19.30); Gorenje – Dobova preloženo.

 ?? Foto Slavko Kolar ?? Tobias Cvetko se je v Celje vrnil iz Trima in proti Kielu pokazal dobro formo.
Foto Slavko Kolar Tobias Cvetko se je v Celje vrnil iz Trima in proti Kielu pokazal dobro formo.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia