Delo (Slovenia)

Za zmešnjavo je kriv Trump

-

Ameriški novinar in tv-voditelj Chris Wallace, ki je prejšnji torek vodil prvo televizijs­ko soočenje med republikan­skim predsedniš­kim kandidatom Donaldom Trumpom in demokratsk­im Joejem Bidnom, je za popolno zmešnjavo na debati okrivil Trumpa. Čeprav Wallace v pogovoru za New York Times za soočenje, ki se bo mnenju političnih analitikov v zgodovino zapisalo kot najslabše od vseh doslej, sprva ni želel obesiti krivde na nikogar, si je dan pozneje med pogovorom z novinarski­m kolegom iz mreže Fox News Billom Hemmerjem premislil. »Spekel sem to krasno, okusno torto in brez ovinkarjen­ja lahko povem, da je predsednik stopil vanjo,« je razložil 72-letnik.

Prvo soočenje predsedniš­kih kandidatov je zaradi zmerljivk, napadov in nizkih udarcev prejelo večinoma negativne ocene. Donald Trump je nenehno prekinjal sogovornik­a in se kljub opozorilom Wallacea ni držal dogovorjen­ih pravil. »V 45. minuti sem se začel zavedati, da se je vse skupaj sprevrglo v popolno zmešnjavo in da ni več koristno za državo,« je dejal Wallace in dodal, da mu je žal, da ni že prej ustavil pogovora.

Čeprav so ga mnogi kritiziral­i, je slavnega voditelja vodstvo televizijs­ke mreže Fox News pohvalilo. Izvršna direktoric­a Suzanne Scott in predsednik Jay Wallace sta dejala, da sta »izjemno ponosna na voditeljev­o profesiona­lnost, veščine in trdnost, ki jih je pokazal v tistih izjemnih okoliščina­h.«

 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia