Delo (Slovenia)

Zaigral bo v trilerju Beast

-

Britanski igralec Idris Elba bo nastopil v glavni vlogi v novem trilerju Beast.

Pod scenarij za ilm, v katerem je junaku na sledi morilski lev, se bo podpisal Ryan Engle, na režiserski stolček pa bo sedel Islandec Baltasar Kormakur. Film bo nastal po zgodbi producentk­e in igralke Jaime Primak-Sullivan.

Elba se bo v trilerju znašel v podobnem položaju, kot se je ameriška igralka Blake Lively kot deskarka v celovečerc­u Nevarnost iz globine (2016), ki ga je režiral Jaume Collet-Serra. Razlika bo le v tem, da je priljublje­no igralko preganjal morski pes, nasprotnik Elbe v ilmu Beast pa bo krvoločen lev. Več o ilmski zgodbi še ni znano.

Režijo bo prevzel Kormakur, ki je zaslovel z islandskim­i trilerji in dramami. Znan je tudi po preživetve­nih trilerjih, kakršna sta Everest iz leta 2015 in Izgubljena med valovi (2018), v katerem se glavna junaka znajdeta sama sredi odprtega morja. Celovečere­c Beast bodo produciral­i Will Packer, James Lopez, Jaime Primak-Sullivan in Kormakur. Prvi trije so v preteklost­i že sodelovali pri kriminalni drami Breaking In iz leta 2018, ki jo je režiral James McTeigue, glavno vlogo pa je odigrala Gabrielle Union. Oseminštir­idesetletn­i Idris Elba, ki ga je leta 2007 revija People uvrstila med sto najbolj seksi moških na svetu, revija GQ pa izbrala za najbolje oblečenega moškega, se je rodil v Londonu, staršem iz Sierre Leone. Prvo opazno vlogo je dobil v kultni televizijs­ki seriji leta 1995 Naravnost fantastičn­o. Pozneje je opozoril nase v ilmih Ridleyja Scotta Ameriški gangster (2007) in Prometej

(2012), bil je tudi Heimdall v franšizi Thor (2011) in Nelson Mandela v biografske­m ilmu Mandela: Dolga pot do svobode.

 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia