Delo (Slovenia)

Slavil je Trevor Noah

-

Jubilejno 20. južnoafriš­ko literarno nagrado, ki jo podeljujej­o Južnoafriš­ka zveza knjigotržc­ev, Južnoafriš­ka zveza založnikov in podjetje Nielsen Book, je prejel južnoafriš­ki pisatelj, humorist in politični komentator Trevor Noah za delo It’s Trevor Noah: Born a Crime, ki jo je najprej napisal za odrasle bralce, potem pa jo je predelal v spominsko knjigo o odraščanju v Južni Afriki še za mlajše bralce.

»Pisati to knjigo je bilo težko,« je povedal avtor, »različico za otroke pa še teže, ker ne smeš biti niti za trenutek dolgočasen. V knjigi je zgodba moje družine in moje dežele.« Pred uspehom svoje knjige spominov, uvrstila se je na lestvico prodajnih uspešnic časnika New York Times, se je Noah preživljal z nastopi na šovih lokalnih televizijs­kih postaj in tudi prodajal piratske cedejke, zaslovel pa je, ko

dvajseto priznanje

je leta 2015 po Jonu Stewartu prevzel vodenje ameriškega satiričneg­a poznovečer­nega televizijs­kega šova The Daily Show, v katerem komentira globalna politična in družbena dogajanja. I. B.

 ??  ??
 ??  ?? »Pisati to knjigo je bilo težko,« je povedal avtor.
»Pisati to knjigo je bilo težko,« je povedal avtor.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia