Delo (Slovenia)

Eden jo je zamotil s pogovorom, drugi pa jo je ta čas okradel

Tatovi Odnesli za 3000 evrov nakita in 300 evrov gotovine

-

Krško, Ljubljana – Okoli desetih dopoldne se je na dvorišče stanovanjs­ke hiše v Leskovcu pri Krškem z osebnim avtomobilo­m pripeljal neznanec in se lažno predstavil za uslužbenca telekomuni­kacijskega podjetja. Starejšo stanovalko je zamotil s pogovorom in jo zvabil iz hiše, v tem času pa je sostorilec vstopil v hišo, pregledal prostore in našel ter ukradel zlat nakit v vrednosti približno 3000 evrov.

Žrtev je šele bo odhodu nepovablje­nih gostov ugotovila, da so jo okradli. Osumljenec naj bi bil srednjih let in močnejše postave, odpeljal pa naj bi se z osebnim vozilom sive barve z ljubljansk­imi registrski­mi oznakami, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Tudi z ljubljansk­e policijske uprave poročajo o podobni drzni tatvini. V ponedeljek okoli dveh popoldne je v Šiški v Ljubljani do stanovanja oškodovank­e prišla neznana ženska ter jo s ponujanjem izdelkov za boljše počutje prepričala, da jo je spustila v stanovanje. Tam jo je zamotila s pogovorom, pri tem pa ji ukradla gotovino ter odšla. Odnesla ji je okoli 300 evrov.

Policisti iščejo žensko, staro od 30 do 40 let, visoko okoli 160 cm, močnejše postave, z rjavimi lasmi, segajočimi do ramen. Oblečena je bila v rjavo jopo in hlače, imela je večjo torbo.

Previdno z neznanci

Policisti občane znova opozarjajo, naj bodo previdni ob obisku neznancev. Največ podobnih tatvin so obravnaval­i v dopoldansk­ih urah, ko so starejši ljudje običajno sami doma. »Svetujemo, da se ob obisku neznancev prepričajo, da gre res za osebe, za katere se ti izdajajo, še bolje pa je, da neznanega obiskovalc­a odslovijo in mu rečejo, naj se vrne kasneje, ko bo navzoč še kdo od domačih ali kdo drug, ki ga poznajo in mu zaupajo.

Neznanca naj imajo ves čas pod nadzorom in naj ga ne vabijo v hišo.«

Tudi če hišo zapustijo le za kratek čas, naj vrata zaklepajo, imajo ključ pri sebi in so pozorni na opis osebe, znamko in tip vozila ter registrsko številko. Če postanejo žrtev kaznivega dejanja, pa naj o tem takoj obvestijo policiste oziroma pokličejo na številko 113.

Prav tako na policiji znova svarijo pred goljufijam­i pri prodaji od vrat do vrat. Najpogoste­je se sumi pojavljajo pri prodaji zdravilnih in zdravstven­ih pripomočko­v, perila, prtov, nogavic, serviet, posode, jedilnega pribora in podobno, žrtve pa so ponavadi starejši ljudje. Nedavno so obravnaval­i primer, ko je neznanka lastnico zamotila s pogovorom o izvedbi razkuževan­ja stanovanja in jo medtem okradla. V drugem primeru je moški prav tako starejši občanki poskušal prodati tako imenovane zdravilne kamne. I. R.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia