Delo (Slovenia)

Nominiranc­i Delovih podjetnišk­ih zvezd

- Marjana Kristan Fazarinc

Medijska hiša Delo bo 5. novembra podelila prestižni kipec podjetju, ki ga bo izmed desetih nominiranc­ev izbrala strokovna komisija.

Medijska hiša Delo bo že četrto leto zapored v projektu Delove podjetnišk­e zvezde podelila prestižni kipec podjetju, ki ga bo izmed desetih nominiranc­ev izbrala strokovna komisija. Gala dogodek bo 5. novembra na Brdu pri Kranju. Lani je kipec prejelo podjetje Intra lighting iz Šempetra, leta 2018 Polycom iz Škofje Loke, leta 2017 pa trboveljsk­o podjetje Dewesoft.

Svojega favorita boste tudi letos z glasovanje­m na spletu izbirali bralci in temu podjetju bomo na prireditvi podelili posebno priznanje. Naj spomnimo, da so lani bralci za svojo zvezdo izbrali podjetje Inea iz Ljubljane, predlani podjetje Vasco iz Šenčurja, leta 2017 pa podjetje I. H. S. iz Krškega. Spletno glasovanje bo potekalo od danes do 21. oktobra.

V minulih tednih smo v časopisu Delo in na spletu predstavil­i vseh deset nominirani­h malih in srednje velikih podjetij, izbranih na podlagi podatkov, ki jih je pripravil strokovni partner projekta, Agencija RS za javnopravn­e evidence in storitve (Ajpes). Da bo izbira lažja, smo pripravili kratke predstavit­ve vseh nominiranc­ev po abecednem vrstnem redu. Vse prispevke o podjetjih si lahko preberete tudi na spletni strani https://www.delo.si/ delove-podjetnisk­e-zvezde.

Zmagovalca, Delovo podjetnišk­o zvezdo 2020, bo izbrala strokovna komisija, ki jo vodi Stojan Petrič, predsednik nadzornega sveta Kolektor Holdinga in direktor družbe FMR, v njej pa so še redni profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani Dušan Mramor, državni sekretar na ministrstv­u za gospodarsk­i razvoj in tehnologij­o Simon Zajc, predsednik uprave Generali Investment­s Luka Podlogar, ustanovite­lj in direktor podjetja Intra lighting, ki je bil Delova podjetnišk­a zvezda leta 2019, Marino Furlan ter predstavni­ki uredništva.

Rdeča nit letošnje kampanje Delove podjetnišk­e zvezde z naslovom Kako postati boljši navigatorj­i sprememb so zgodbe podjetij, katerih strategija temelji na inančnih virih za rast in razvoj, trajnostni naravnanos­ti (družbeni, okoljski in ekonomski), novih tehnologij­ah, energetski preobrazbi ter uspešnem prilagajan­ju novim razmeram zaradi epidemije covida-19.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia