Delo (Slovenia)

Mercedes bi bil še prestižnej­ši

Nove strategije Zniževanje stroškov in usmeritev v dražje izdelke

- Gašper Boncelj

Ljubljana – Najslavnej­ša avtomobils­ka znamka na svetu Mercedes-Benz se tako kot številna imena v industriji ukvarja s prestruktu­riranjem, usmeriti se želi v razvoj najprestiž­nejših izdelkov, ki po njihovem mnenju prinašajo največ zaslužka.

Na predstavit­vi nove strategije je prvi mož njihove matične skupine Daimler Ola Källenius povedal, da bodo spremenili strategijo zadnjih nekaj let, ko je bila najpomembn­ejša količina in so se ukvarjali predvsem z najdonosne­jšimi tržnimi segmenti. Dejal je, da sta najmanjša modela razreda A in B sicer poživila znamko, a da to ni smer, ki ji bodo v prihodnje namenjali največ pozornosti. Usmerili se bodo predvsem k izdelkom, ki stanejo po 150.000 evrov ali več (izvedbe AMG, maybach, razred G), katerih prodajo naj bi pospešili in jim dodali električne izvedbe. V Mercedesu seveda niso pozabili omeniti, da imajo tako kot številni tekmeci pomembne načrte z razvojem električni­h avtomobilo­v in da želijo v tem smislu postati vodilni na svetu. Leta 2021 bodo predstavil­i štiri nove električne modela podznamke EQ. Ceno baterije želijo z razvojem znižati pod sto evrov za kilovatno uro. Pospešili bodo tudi čas razvoja najdražjih modelov, tako naj bi električna izvedba nove najprestiž­nejše limuzine razreda S na trg prišla že prihodnje leto.

Po drugi strani nameravajo stroške znižati za 25 odstotkov, zmanjšujej­o število zaposlenih, od zdaj 300.000 naj bi jih zaposloval­i 10.000 manj. Nekateri nemški mediji so poročali, da bo presežnih delavcev trikrat več, česar pa v podjetju niso komentiral­i. Daimler je bil po letih zelo velikih dobičkov v zadnjih dveh četrtletji­h v izgubi, samo v drugem četrtletju je minus znašal 1,9 milijarde evrov.

 ??  ?? Ola Källenius, prvi mož Daimlerja, ob novem mercedesu razreda S.
Ola Källenius, prvi mož Daimlerja, ob novem mercedesu razreda S.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia